Cryptocurrency portfolio #7: Opkrabbelen vanuit het dal

Stijging portfolio

Last Updated on

Waar de Bitcoin twee maanden geleden nog een ATH behaalde van rond de $20.000, stond deze maand voor mij in het teken van een sterke daling van de prijs. Rond 5 februari stond de prijs van de Bitcoin namelijk net onder de $7000. Waarschijnlijk had dit nog steeds te maken met een correctie van de ATH van twee maanden eerder. Die prijsstijging toen was ‘wel erg overdreven’ en daarom heeft de markt zichzelf rechtgetrokken. Inmiddels in de prijs weer gestaag aan het klimmen en dat heeft natuurlijk invloed gehad op mijn portfolio.

Bitcoin price februari

Op dit moment staat de prijs van de Bitcoin ongeveer 10% hoger dan vorige maand. Dit is ook zo’n beetje de hoogste prijs die BTC deze maand heeft gehad. Gestaag gaat de prijs omhoog, met uiteraard kleine correcties. Mijn portfolio is weer volledig bijgetrokken naar het niveau van twee maanden geleden, en dat terwijl de prijs van de Bitcoin nu ongeveer 50% lager staat. Dit betekent dat enkele Altcoins die ik bezit het goed doen ten opzichte van de BTC.

Een aantal vragen die ik in deze maandelijkse serie probeer te beantwoorden:

  • Hoeveel winst/verlies heeft mijn totale portfolio ten opzichte van mijn inleg? (Dit zal ik procentueel weergeven, ik noem geen bedragen.)
  • Hoe ziet mijn portfolio er op dit moment uit en wat is het verschil met de vorige maand? (Hoeveelheid € en satoshi).
  • Hoe ziet mijn portfolio er procentueel uit?

Wat is mijn totale winst/verlies?

De stijging van de prijs van de Bitcoin heeft er uiteraard aan bijgedragen dat mijn portfolio op dit moment hoger staat. Maar de grootste oorzaak is de stijging in prijs van Bitbean/BeanCash. Deze doet het de afgelopen maanden erg goed, zelf nu het op dit moment ruim 40% lager staat dan vorige week. Mijn Cryptocurrency portfolio in Januari stond op +288,87%. Deze maand staat mijn portfolio op +402,26%.

Voortgang portfolio februari

Hoe ziet mijn portfolio er op dit moment uit?

Afgelopen maand zijn een aantal munten munten gedaald, en een aantal sterk in prijs toegenomen. Dit heeft geresulteerd in een aanzienlijk hogere portfolio waarde dan vorige maand.

BITB – BeanCash

Vorige maand: €: 0,00697672 – Satoshi: 0,00000091
Huidige stand van zaken: €: 0,01377382 – Satoshi: 0,00000158

Bitbean, of zoals de naam nu luidt; BeanCash is de afgelopen maand sterk in prijs toegenomen, ongeveer met 50%. Aangezien BeanCash ruim het grootste gedeelte van mijn portfolio in beslag neemt, heeft dit veel effect gehad op de totale waarde van deze portfolio. De prijsstijging heeft volgens mij met name te maken met het groeiende bewustzijn van Proof of Stake munten. Gemiddeld kun je een rendement behalen van ongeveer 4% per maand. De helft van deze munten gebruik ik om andere Cryptocurrencies te kopen, en de andere helft blijft in BeanCash om meer te ‘sprouten’ zoals dat heet. Iedere sprout is op dit moment 158.000 satoshi waard, met een dollar waarde van $17. Lees hier meer over het sprouten van BeanCash.

NEO NEO – NEO

Vorige maand: €: 105,32 – Satoshi: 0,01373687
Huidige stand van zaken: €: 110,27 – Satoshi: 0,01264900

NEO is qua satoshi waarde iets gedaald, maar deze satoshis zijn wel meer waard geworden de afgelopen maand. Halverwege deze maand heeft NEO een samenwerking met de munt Ontology (ONT) aangekondigd. Deze partijen gaan met elkaar samenwerken en ONT gaat 20 miljoen tokens aan het NEO bestuur geven. Dit NEO bestuur gaat op zijn beurt deze munten weer verdelen onder alle mensen die minimaal 1 NEO bezitten door middel van een Airdrop. De snapshot zal rond 1 maart genomen worden en alle tokens zullen enkele weken later worden uitgedeeld. Lees daarover meer in het artikel over de ONT airdrop.

ARK ARK – ARK

Vorige maand: €: 4,03 – Satoshi: 0,00052617
Huidige stand van zaken: €: 3,02 – Satoshi: 0,00034611

ARK is de afgelopen maand ongeveer 25% in waarde gedaald. Desondanks heb ik deze maand mijn belang in ARK aanzienlijk vergroot door mijn verkregen sprouts, gratis verkregen met BeanCash, hierin te investeren. Ook met ARK is het mogelijk om passief inkomen op te bouwen door hun Delegate Proof of Stake (DPoS) systeem. ARK is voor mij echt een investering voor de lange termijn en ik zal mijn belang in deze munt daarom ook blijven uitbouwen, om zo iedere maand meer ARK te ontvangen met het DPoS systeem. Lees hierover meer in dit artikel over ARK.

Bankera logo BNK – Bankera

Vorige maand: €: 0,02
Huidige stand van zaken: €0,022

Bankera zit op het moment van schrijven nog steeds in de ICO fase. Vandaag is zelfs de laatste dag waarop mensen aan deze ICO mee kunnen doen. Het wordt dus spannend hoe de prijs van deze munt zich zal ontwikkelen de komende maand, wanneer de ICO is afgelopen en mensen de munten kunnen verhandelen. Ook worden een ongeveer 30% van de tokens niet verkocht tijdens de ICO en deze worden uitgedeeld aan alle deelnemers. Deze maand kan er dus veel met Bankera gebeuren. Lees hier meer over Bankera.

Telcoin logo TEL – Telcoin

Vorige maand: € 0,00322002 – Satoshi: 0,00000042
Huidige stand van zaken: €: 0,00287681 – Satoshi: 0,00000033

Telcoin heeft het afgelopen maand niet zo goed gedaan. Ook deze munt is voor mij eentje voor de lange termijn, dus ik kan me hier niet echt druk om maken. Deze munt heb ik aangeschaft omdat deze verkocht wordt voor een lage hoeveelheid satoshi, in de hoop dat deze flink zal toenemen in qua satoshi. Op dit moment is dat nog niet het geval, en zal daarom geduldig afwachten. Hier kun je meer lezen over Telcoin.

Tron logo TRX – Tron

Vorige maand: €: 0,04009697 – Satoshi: 0,00000523
Huidige stand van zaken: € 0,03452171 – Satoshi: 0,00000396

Voor Tron geldt ongeveer hetzelfde als voor Telcoin. Deze munt heb ik puur gekocht in de hoop dat het zal toenemen in prijs op de lange termijn. Deze munt heeft een gigantisch grote achterban op forums als Reddit, en daarom verwacht ik in de toekomst een prijsstijging. Op dit moment is dat nog niet het geval, dus zal ik geduldig af moeten wachten. Hier kun je meer lezen over Tron.

Welke Cryptocurrencies zitten niet meer in mijn portfolio?

Afgelopen maand zijn er geen grote wijzigingen geweest in mijn portfolio. Hierboven staat een lijst met mijn huidige portfolio. Hieronder volgt een lijst met munten die niet meer in mijn portfolio zijn opgenomen.

vtc VTC – Vertcoin

Vertcoin heb ik de afgelopen maand verkocht toen het een kleine prijsstijging doormaakte. Ik had hier relatief weinig munten van en heb daarom besloten deze te investeren in ARK. Met Vertcoin ontvang ik niets wanneer ik ze bewaar in een wallet, en met ARK is dit anders. Hoe meer ARK je bezit, hoe meer ARK je iedere maand uitbetaald krijgt.

Hoe ziet mijn huidige portfolio er procentueel uit?

Nu weet je precies welke cryptocurrency ik bezit en waarmee ik aan het handelen ben. Maar hoe is mijn portfolio verdeeld? Ik zal dit berekenen door de huidige waarde van mijn totale portfolio te vergelijken met de totale waarde van de individuele munten.

Portfolio verdeling februari

Conclusie

De waarde van mijn portfolio is de afgelopen maand weer opgelopen tot het niveau van twee maanden geleden. Dit heeft vooral te maken met de stijging van de prijs van BeanCash. Het is hierboven ook duidelijk te zien dat deze munt nog steeds het grootste gedeelte van mijn portfolio in beslag neemt. Dit moet naar mijn idee anders en daarom ben ik langzaam bezig dit af te bouwen. De enige reden dat dit niet sneller gaat, is omdat wanneer ik er veel verkoop ik aanzienlijk minder ‘sprouts’ binnen krijg. Deze sprouts gebruik ik iedere maand om elders te investeren om zo mijn portfolio uit te bouwen, zonder telkens meer euro’s te investeren. Ook kijk ik uit naar Bankera deze maand. De ICO fase is na vandaag afgelopen en dan zullen we gaan zien wat deze munt gaat doen. Zal de prijs sterk dalen of juist toenemen? Ik ben enorm benieuwd en kijk daarom uit naar volgende maand, wanneer ik mijn portfolio weer zal bekijken.

Bitcoin kopen? Lees hier hoe je dit doet
Beginnen met handelen in Cryptocurrency? Lees hier hoe het werkt
Op zoek naar een geschikte exchange? Maak dan je account aan op Binance
Wil je direct handelen met euro’s? Maak dan je account aan op Bitvavo
Je Cryptocurrency veilig bewaren? Kijk dan eens naar de Ledger Nano S
Ledger Nano S

Nooit meer een artikel missen?

Nieuwste model: Ledger Nano X

Ledger Nano X