Cryptocurrency portfolio #8: Weer terug bij Februari

BTC coindesk

Last Updated on

Waar Bitcoin enkele maanden geleden nog op $20.000 stond na een gigantisch snelle stijging, heeft het deze maand weer wat waarde verloren. Bitcoin is terug gevallen naar het niveau dat het had rond 5 februari, namelijk rond de $7000. Een enkele oorzaak is hier niet voor te vinden, maar wat er mee te maken zou kunnen hebben zijn de advertentie blokkades van grote internet organisaties. Bedrijven als Google, Facebook en Twitter hebben namelijk aangekondigd alle Crypto gerelateerde advertenties te zullen blokkeren in de nabije toekomst. Daarnaast denk ik dat de markt in het algemeen pieken en dalen zal meemaken. Waar de markt eind 2017 alleen maar omhoog kon gaan, zal het nu wellicht een tijdje dalen. Maar al met al ga ik er vanuit dat het over de langere termijn gezien geen enkel probleem zal zijn. Persoonlijk zie ik deze BTC prijzen als een goede manier om meer BTC te bemachtigen voor een ‘lage’ prijs.

BTC coindesk

Deze maand begon Bitcoin rond $10.000 en inmiddels staat het ongeveer op $7000. Dit is ook ongeveer het laagste punt waar de Bitcoin op heeft gestaan sinds februari. Sommige mensen beweren dat de BTC nog zal dalen tot $3000-5000 en anderen beweren dat we nu op het laagste punt zitten. Deze daling in de prijs heeft natuurlijk zijn effect gehad op mijn portfolio. Alle Altcoins zijn flink in waarde gedaald, wat natuurlijk ook te maken heeft met de waarde van Bitcoin.

Een aantal vragen die ik in deze maandelijkse serie probeer te beantwoorden:

  • Hoeveel winst/verlies heeft mijn totale portfolio ten opzichte van mijn inleg? (Dit zal ik procentueel weergeven, ik noem geen bedragen.)
  • Hoe ziet mijn portfolio er op dit moment uit en wat is het verschil met de vorige maand? (Hoeveelheid € en satoshi).
  • Hoe ziet mijn portfolio er procentueel uit?

Wat is mijn totale winst/verlies?

De daling van de prijs van Bitcoin heeft uiteraard een negatief effect gehad op mijn portfolio. Er is geen enkele boosdoener aan te wijzen, alle Altcoins zijn aanzienlijk gedaald qua waarde. Waar mijn portfolio afgelopen maand op +402,26% stond, staat deze op dit moment op +222,09%.

Voortgang portfolio Maart

Hoe ziet mijn portfolio er op dit moment uit?

De afgelopen maand zijn alle munten gedaald wat de waarde betreft. Dit resulteert in een aanzienlijk lagere portfolio dan de maand hiervoor.

BITB – BeanCash

Vorige maand: €: 0,01377382 – Satoshi: 0,00000158
Huidige stand van zaken: €: 0,00594312 – Satoshi: 0,00000107

BeanCash is de afgelopen maand aanzienlijk gedaald qua waarde en satoshi. Dit is te verklaren door de algemene trend in de markt. BITB doet nog steeds wat het moet doen en zorgt nog iedere maand voor een leuke hoeveelheid sprouts. Deze sprouts investeer ik (gedeeltelijk) in andere munten, zonder dat het mij dus euro’s kost. Ook al is de waarde op dit moment aanzienlijk lager, ik verdien nog altijd ‘gratis’ satoshi’s met behulp van het Proof of Stake (sprouting) mechanisme van BeanCash. Op dit moment is de waarde van een sprout $7,3 of 107.000 satoshi.

Bankera logo BNK – Bankera

Vorige maand: €: 0,022
Huidige stand van zaken: €0,022

Bankera is inmiddels uit de ICO fase. In het tweede kwartaal van dit jaar (wat nu in gaat) zullen de tokens op meerdere exchanges te verhandelen zijn. Dan kan pas echt gekeken worden hoe de BNK munten het gaan doen. Als je meegedaan hebt aan de ICO zul je gezien hebben dat je een x-aantal BNK tokens extra hebt gekregen. Er is namelijk een gedeelte niet verkocht, en deze zijn zoals aangegeven in de White Paper verdeeld onder alle deelnemers. Daarnaast krijg ik nog iedere week een gedeelte van de opbrengst van de Spectrocoin exchange, omdat ik BNK tokens bezit. Zodra de eigen exchange van Bankera (nu nog in ontwikkeling) ook online is, zullen BNK eigenaren ook van deze exchange een gedeelte van de winst krijgen.

ARK ARK – ARK

Vorige maand: €: 3,02 – Satoshi: 0,00034611
Huidige stand van zaken: €: 1,60 – Satoshi: 0,00028871

Ook ARK is afgelopen maand aanzienlijk gedaald in waarde. Ook dit is in lijn met de rest van de markt. Ondertussen blijven de ontwikkelaars bij ARK hard doorwerken aan bijv. de mobiele applicatie en het product zelf. Hoewel de prijs dus gedaald is, blijf ik vertrouwen houden in dit project. Daarnaast krijg ik om de zoveel tijd (afhankelijk van je Delegate) nieuwe ARK munten door middel van het DPoS mechanisme. Dit werkt naar behoren en hiermee groeit mijn portfolio iedere maand wat betreft de hoeveelheid ARK.

NEO NEO – NEO

Vorige maand: €: 110,27 – Satoshi: 0,01264900
Huidige stand van zaken: €: 40,05 – Satoshi: 0,00721100

NEO heeft ook een flinke daling doorgemaakt afgelopen maand. NEO stond vorige maand zelfs ruim €70 hoger per stuk. Er is geen groot incident voorgevallen en het product werkt nog steeds naar behoren. Er kan dus wel geconcludeerd worden dat deze daling ook te maken heeft met de algemene trend die nu heerst binnen de markt. Ik ben heel benieuwd of NEO zich deze maand weer zal herpakken, maar dit is wel deels afhankelijk van de markt in zijn algemeen. Ondertussen ontvang ik nog wel steeds GAS door mijn NEO te bewaren in de NEON wallet. Lees daarover meer in dit artikel.

BTC – Bitcoin

Huidige stand van zaken: €: 5.580

Zoals ik in eerdere maanden al aangegeven heb, wil ik graag mijn portfolio uitbreiden door Bitcoin te bezitten. In het verleden kwam ik vaak in de verleiding om met deze BTC weer andere Altcoins te kopen, maar zeker met de huidige prijzen zal ik niet aan deze verleiding toegeven. Langzaam zal ik iedere maand de hoeveelheid BTC die ik bezit uitbreiden.

Telcoin logo TEL – Telcoin

Vorige maand: €: 0,00287681 – Satoshi: 0,00000033
Huidige stand van zaken: €: 0,00138858 – Satoshi: 0,00000025

Telcoin is, net zoals iedere munt, afgelopen maand in waarde gedaald. Deze munt heb ik aangeschaft voor de langere termijn, om eventueel te kunnen profiteren van een grote groei. Zolang dit niet het geval is, zal ik deze munt behouden en rustig afwachten.

Tron logo TRX – Tron

Vorige maand: €: 0,03452171 – Satoshi: 0,00000396
Huidige stand van zaken: €: 0,02710505 – Satoshi: 0,00000488

Tron is de afgelopen maand gestegen wat Satoshi’s betreft, dit is dus positief in tegenstelling met de meeste andere Altcoins in mijn portfolio. Voor Tron geldt hetzelfde als voor Telcoin, deze munt is aangeschaft om eventueel te kunnen profiteren van een grote stijging in Satoshi. Zolang dit niet het geval is zal ik rustig afwachten.

Hoe ziet mijn huidige portfolio er procentueel uit?

Nu weet je precies hoe mijn portfolio er op dit moment uit ziet. Maar hoe is deze portfolio verdeeld? Ik zal dit berekenen door de huidige waarde van mijn totale portfolio te vergelijken met de totale waarde van de individuele munten.

Portfolio Maart

Conclusie

BeanCash beslaat nog steeds het grootste gedeelte van mijn portfolio, maar het is wel duidelijk te zien dat dit minder wordt. Dit doe ik bewust, omdat ik 60-80% een te groot percentage vind voor welke munt dan ook. Door verkregen sprouts elders in te investeren kan ik dit doen zonder zelf nog veel euro’s te investeren. Daarnaast is de Bankera token een munt die eruit springt. Deze munt is nog niet te verhandelen en de aangegeven prijs is dan ook de ICO prijs. Het wordt afwachten hoe BNK het zal doen op de markt wanneer ze op de markt komen ergens in het tweede kwartaal. Wellicht wordt dit volgende maand al duidelijk. Verder ontvang ik nog altijd ‘gratis’ ARK door het DPoS systeem. Hier hoef ik niets voor te doen en zodra de prijs weer zal stijgen zal ik hiervan kunnen profiteren. Ik ben benieuwd wat de markt de komende maand zal doen, we gaan het zien.

Bitcoin kopen? Lees hier hoe je dit doet
Beginnen met handelen in Cryptocurrency? Lees hier hoe het werkt
Op zoek naar een geschikte exchange? Maak dan je account aan op Binance
Wil je direct handelen met euro’s? Maak dan je account aan op Bitvavo
Je Cryptocurrency veilig bewaren? Kijk dan eens naar de Ledger Nano S
Ledger Nano S

Nooit meer een artikel missen?

Nieuwste model: Ledger Nano X

Ledger Nano X