Cryptocurrency portfolio #9: Langzaam uitbouwen met behulp van PoS

Bitcoin price Coindesk

Last Updated on

De afgelopen maanden schommelt de koers van de Bitcoin, en daarmee ook mijn portfolio, enorm. De markt en de prijzen staan nooit stil. Ook deze maand is er weer veel verandert ten opzichte van de maand hiervoor. Ten opzichte van vorige maand heeft BTC het goed gedaan. De prijs schommelde toen rond de $7000. Deze maand heeft Bitcoin vanaf dat bedrag een redelijk gelijkwaardige groei gezien tot een waarde van ruim $9000 een maand later. En deze groei geldt niet alleen voor BTC, maar ook voor de gehele markt in zijn algemeen. Niet alleen BTC, maar ook de Altcoins hebben een groei doorgemaakt. Dit alles heeft uiteraard een positief effect op mijn portfolio.

Bitcoin price Coindesk

Een aantal vragen die ik in deze maandelijkse serie probeer te beantwoorden:

  • Hoeveel winst/verlies heeft mijn totale portfolio ten opzichte van mijn inleg? (Dit zal ik procentueel weergeven, ik noem geen bedragen.)
  • Hoe ziet mijn portfolio er op dit moment uit en wat is het verschil met de vorige maand? (Hoeveelheid € en satoshi).
  • Hoe ziet mijn portfolio er procentueel uit?

Wat is mijn totale winst/verlies?

De groei van de gehele markt in zijn algemeen heeft een positief effect gehad op de waarde van mijn portfolio. Waar mijn portfolio afgelopen maand op +222,09% stond, staat deze op dit moment op +334,54%.

Voortgang waarde portfolio 9

Hoe ziet mijn portfolio er op dit moment uit?

De afgelopen maand zijn alle munten gestegen ten opzichte van de maand ervoor. Dit heeft geresulteerd in een hogere portfolio.

BITB – BeanCash

Vorige maand: €: 0,00594312 – Satoshi: 0,00000107
Huidige stand van zaken: €: 0,00869403 – Satoshi: 0,00000113

BeanCash is de afgelopen maand in waarde gestegen. Verder is er weinig nieuws te melden over deze munt. BEAN sprout nog steeds om de zoveel tijd en met deze sprouts heb ik de mogelijkheid om mijn portfolio uit te bouwen zonder hier nog eigen geld in te steken. Dit werkt nog steeds naar behoren en iedere maand investeer ik ongeveer 60% van mijn sprouts in een andere munt (deze maand in ARK). De waarde van een sprout is op dit moment $10 of 113.000 satoshi. Lees hier alles over het sprouten van je BeanCash.

Bankera logo BNK – Bankera

Vorige maand: €: 0,022
Huidige stand van zaken: €0,022

Bankera is inmiddels al een tijdje uit de ICO fase. Het wachten is op het moment dat de eigen exchange van Bankera geopend gaat worden. Dit zal gebeuren in het tweede kwartaal en zal gepaard gaan met de listing van BNK op andere exchanges. Vanaf dat moment is het voor iedereen mogelijk om de tokens te verhandelen en zullen we gaan zien wat de prijs van Bankera zal doen. Tot die tijd ontvang ik nog iedere week een klein bedrag in Ethereum op mijn Spectrocoin account, voor het vasthouden van de BNK tokens. Lees hier meer over Bankera.

ARK ARK – ARK

Vorige maand: €: 1,60 – Satoshi: 0,00028871
Huidige stand van zaken: €: 3,15 – Satoshi: 0,00041000

ARK heeft het de afgelopen maand goed gedaan. Bijna een 50% groei wat satoshi betreft. Daarnaast heb je zojuist kunnen lezen dat ik de sprouts die ik ontvang met BeanCash grotendeels herinvesteer in andere projecten. Voor de komende tijd heb ik ervoor gekozen om dit in ARK te doen. Ik heb veel vertrouwen in het project en in de toekomst. Daarnaast ontvang ik ook met ARK iedere maand een klein beetje extra ARK door het DPoS systeem. Hiervoor hoef ik niets te doen, enkel ARK bewaren in de officiele wallet. Dit is een mooie manier om te bouwen aan een passief inkomen. Lees alles over ARK en zijn DPoS in dit artikel.

NEO NEO – NEO

Vorige maand: €: 40,05 – Satoshi: 0,00721100
Huidige stand van zaken: €: 72,35 – Satoshi: 0,00940300

NEO was vorige maand een van de grote ‘verliezers’. De prijs ging in een maand van €110 naar €40. Deze maand heeft NEO de stijgende lijn weer ingezet en heeft het zich deze maand flink verbeterd ten opzichte van de maand ervoor. NEO blijft voor mij een goede investering en zal dit aanhouden voor de langere termijn. Omdat ik dit doe in de officiele wallet van NEON ontvang ik hiervoor constant een klein beetje GAS welke ik kan claimen op het moment dat ik dat wil. Het is weliswaar niet enorm veel, maar alle kleine beetjes helpen en ik hoef er niets voor te doen. Lees in dit artikel alles over het verdienen van GAS met NEO.

BTC – Bitcoin

Vorige maand: €: 5.580
Huidige stand van zaken: €: 7.698,15

Ook deze maand heb ik de hoeveelheid Bitcoin die ik bezit uitgebreid. Op termijn wil ik minimaal 10-20% van mijn portfolio laten bestaan uit BTC en tot die tijd breid ik iedere maand de hoeveelheid Bitcoin langzaam uit. Zoals al eerder genoemd heeft de prijs van de Bitcoin de afgelopen maand niet stilgestaan. Deze is met ongeveer €2.000 gestegen. Het is nog lang niet op het niveau van €20.000, waar het enkele maanden geleden op stond, maar BTC groeit langzaam door.

Tron logo TRX – Tron

Vorige maand: €: 0,02710505 – Satoshi: 0,00000488
Huidige stand van zaken: €: 0,08016972 – Satoshi: 0,00001042

Tron is de afgelopen maand sterk toegenomen in prijs. Het is zelfs meer dan verdubbeld. Deze munt heb ik aangeschaft om in de toekomst met een (hopelijk) grote winst te verkopen. De achterban is enorm en hierom verwacht ik in de toekomst een nog grotere prijsstijging. Tot die tijd wacht ik rustig af.

Telcoin logo TEL – Telcoin

Vorige maand: €: 0,00138858 – Satoshi: 0,00000025
Huidige stand van zaken: €: 0,00169264 – Satoshi: 0,00000022

Wat geldt voor Tron, geldt ook zeker voor Telcoin. Hoewel deze munt niet in satoshi waarde gestegen is afgelopen maand, is er veel activiteit online over de munt. Hierom verwacht ik in de toekomst een prijsstijging. Zodra ik een goede satoshi winst gemaakt hebt zal ik deze munt weer verkopen, maar tot die tijd wacht ik rustig af.

Hoe ziet mijn huidige portfolio er procentueel uit?

Nu weet je precies hoe mijn portfolio er op dit moment uit ziet. Maar hoe is deze portfolio verdeeld? Ik zal dit berekenen door de huidige waarde van mijn totale portfolio te vergelijken met de totale waarde van de individuele munten.

Crypto portfolio april

Conclusie

Afgelopen maand was zoals je hebt kunnen zien een prima maand. Het verlies van de maand ervoor is weggewerkt en hopelijk zal de markt zijn groei door blijven zetten. Waar ik nog steeds erg enthousiast over ben zijn de verschillende munten die ik bezit die zorgen voor een ‘passief inkomen’. BeanCash zorgt ervoor dat ik iedere maand zowel mijn BEAN als mijn ARK holdings kan uitbreiden zonder hier zelf extra geld in te investeren. Met ARK ontvang ik iedere maand extra ARK en NEO zorgt ervoor dat ik om de zoveel tijd een beetje GAS bij kan schrijven. Hoewel niet alles evenveel oplevert, heeft dit geen extra aandacht nodig van mijn kant. De munten die ik bezit zorgen ervoor dat mijn portfolio groeit, ongeacht of de waarde nou gestegen of gedaald is.

Bitcoin kopen? Lees hier hoe je dit doet
Beginnen met handelen in Cryptocurrency? Lees hier hoe het werkt
Op zoek naar een geschikte exchange? Maak dan je account aan op Binance
Wil je direct handelen met euro’s? Maak dan je account aan op Bitvavo
Je Cryptocurrency veilig bewaren? Kijk dan eens naar de Ledger Nano S
Ledger Nano S

Nooit meer een artikel missen?

Nieuwste model: Ledger Nano X

Ledger Nano X