Op het moment dat de koersen stijgen komen er meer handelaren bij. Ook gaan de bestaande handelaren actiever traden. Dit is logisch, want het sentiment op de markt is goed wat betekent dat de koersen omhoog gaan. Veel handelaren komen er echter achter dat ze niet 24/7 achter de computer kunnen zitten om de koersen in de gaten te houden. Cryptohopper en Bitvavo hebben met dit in het achterhoofd een koppeling gemaakt zodat je Bitvavo trading bot automatisch voor je kan handelen met Cryptohopper.

In dit artikel vertellen we je alles over de Bitvavo Bot van cryptohopper. We vertellen je hoe je deze kunt koppelen en wat je kunt met sommige Cryptohopper instellingen. 

Cryptohopper Bitvavo

Een cryptocurrency trading bot zoals Cryptohopper kun je wel zien als een virtuele assistent die 24/7 voor je achter de computer zit. Het is geen cryptocurrency expert, maar je kunt de bot wel precies vertellen wat het moet doen in bepaalde situaties.

Je kunt op een dergelijke bot zelf een strategie invoeren en de bot voert deze uit aan de hand van je instellingen. Dit betekent dat je wel zelf een strategie moet hebben of die van iemand anders over zou moeten nemen. Het handelen is altijd op je eigen risico, want voer je verkeerde instellingen in dan voert je bot ook deze foute instellingen uit. 

Een Bitvavo trading bot kun je instellen voor iedere coin op de Bitvavo exchange. We leggen je zo uit hoe je deze exchange kunt koppelen. Een belangrijk verschil met sommige andere bots is dat je geen geld van je Bitvavo account af hoeft te halen. Je maakt de koppeling met de Bitvavo bot en cryptohopper handelt met jouw account op de Bitvavo exchange. 

Dit betekent concreet dat je bot 24/7 je strategieën uitvoert. Een groot voordeel hiervan is dat er ook gehandeld wordt terwijl je slaapt, op bezoek bent of boodschappen doet. Prijsverschillen worden nooit van tevoren aangekondigd en het missen van een aantal van de grootste schommelingen kan ervoor zorgen dat je veel geld misloopt.

Met een Bitvavo trading bot heb je een virtuele assistent die ieder moment van de dag klaar zit om je trades uit te voeren op Bitvavo. 

Verschillende exchanges en bots

Er bestaan een hoop verschillende cryptocurrency exchanges waarop mensen kunnen handelen. Voor ons in Nederland is Bitvavo een van de meest logische keuzes. We kunnen hier eenvoudig geld storten met iDeal en de handelskosten zijn laag. Je kunt je cryptocurrency bot echter ook met andere exchanges verbinden mocht je dit willen. In dit artikel vertellen we je alleen hoe je dit doet met Bitvavo.

Wat betreft de trading bots heb je ook meerdere opties. Persoonlijk zijn we bekent met Cryptohopper en van de bekeken bots heeft deze een van de eenvoudigste interfaces. Mocht je een andere bot willen gebruiken ben je hier natuurlijk helemaal vrij in.

Cryptohopper bitvavo instellingen

Het eerste wat je nodig hebt om te kunnen beginnen met een bitvavo bot is een account op cryptohopper en een account op bitvavo. Zodra je beide accounts aangemaakt hebt kunnen we verder. Houdt er rekening mee dat je bot pas kan handelen als er ook geld op je account staat om mee te traden. 

Bitvavo koppelen met Cryptohopper

  1. Ga naar Bitvavo en log in, klik op het dropdown menu en op ‘API’
  2. Maak een API sleutel aan. Klik op ‘Nieuwe API Key aanvragen’ en vul de gevraagde gegevens in. Vul een naam in, bijvoorbeeld ‘Cryptohopper bot’ en vink alle opties aan behalve ‘Opnemen’.
  3. Ga naar Cryptohopper en log in, klik in het menu op ‘Config’ en ‘Baseconfig’. Hier klik je op ‘Exchange’ en kies je Bitvavo. Vul de gevraagde gegevens en je API sleutel in. Na het laden zijn je cryptohopper en Bitvavo account gekoppeld. 

Nu je een ‘hopper’ aangemaakt hebt zoals een trading bot op cryptohopper heet ben je klaar om te handelen op Bitvavo. Dat betekent dat alle instellingen die je doet actief zullen worden zodra je je bot ‘enabled’. 

Cryptohopper instellingen

Nu de koppeling gemaakt is kun je beginnen met de handelsinstellingen. Hiervoor heb je kennis nodig van bepaalde termen en moet je een strategie hebben om in te voeren. Heb je hier geen verstand van? Dan doe je er goed aan voorzichtig te zijn, want bij verkeerde instellingen kan je tegoed hard omlaag gaan.In het menu van cryptohopper onder ‘Config’ zie je ‘Baseconfig’ staan. Hier kun je enkele van de instellingen vinden.

Buying

Hier vind je instellingen over de hoeveelheid posities (trades) die je tegelijk open kan hebben. Hoe lang je cooldown periode is na een trade en hoeveel trades je open wilt hebben van dezelfde coin. Ook kun je hier aangeven welke coins je Bitvavo bot wel en niet mag verhandelen. Je geeft hier je strategie aan en kunt een trailing stop-buy instellen. 

Selling

Hier geef je aan wanneer je bepaalde coins wilt verkopen. Op hoeveel procent je winst neemt, wat je verkoopstrategie precies is en welke stop-loss je aanhoudt. Met name deze laatste is belangrijk, want stel je deze verkeerd in dat worden je trades snel weer (met verlies) verkocht. 

Marketplace

Zoals we al aangaven is het verstandig eerst onderzoek te doen naar een goede strategie voordat je de bot laat handelen. Een goed startpunt hiervoor is de Marketplace. Hier vind je namelijk strategieën van actieve handelaren die je over kunt nemen, soms tegen een vergoeding. Ook zijn er steeds meer mensen die YouTube video’s maken over hun instellingen en tactieken. 

Dit kun je allemaal gebruiken als uitgangspunt. Nogmaals, je handelen is op eigen risico en je moet weten wat je doet. Uitproberen met een klein bedrag is verstandig en wees je er bewust van je de bot alle instellingen uitvoert, ook de verkeerde. 

Backtesting

Een interessante feature van Cryptohopper is Backtesting. Dit kun je vinden in het menu. Hier kun je namelijk een strategie en al je instellingen uitproberen. De bot gaat met de door jouw ingevoerde instellingen kijken hoe de resultaten in de afgelopen periode zouden zijn geweest. Met de historische koersgegevens wordt dus het eerdere resultaat getest. 

Dit is geen garantie voor de toekomst, maar je kunt het wel gebruiken om te kijken hoe je bot gepresteerd zou hebben. Al dit soort tools moeten je helpen en zelf een goede strategie te bepalen. Heb je de juiste tactiek gevonden en blijft de markt positief? Dan kan een Bitvavo cryptohopper bot dus 24/7 voor je handelen. Geld verdienen terwijl je slaapt klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk!

Cryptohopper Bitvavo

Een Bitvavo trading bot van Cryptohopper kan een hele goede optie zijn om op ieder moment van de dag trades uit te voeren. In een bull markt kan dit hoge winsten met zich mee brengen. Wees je er echter bewust van dit het gebruik van en handel in cryptocurrency met een bot altijd op eigen risico is. Er is kennis voor nodig om het onder de knie te krijgen. Heb je helemaal geen verstandig van het handelen? Dan doe je er goed aan dit eerst te leren en dingen uit te proberen. 

Heb je dit echter wel? Dan is een Bitvavo bot een geschikte tool om 24/7 te handelen zonder dat je zelf achter de computer hoeft te zitten. Je kunt hier onze review over de Cryptohopper bot nog eens nalezen. Wil je direct los? Dan maak je hier een account aan op Cryptohopper en op Bitvavo. Happy Hopping!

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?