Leestijd: 2 minuten

Meest recente update: 10 oktober 2022 by Kaj

Bitcoin gaat door met zijn ongunstige prijsbewegingen met een daling tot een tiendaags dieptepunt van $46.000 uren geleden. De meeste altcoins hebben een soortgelijk traject afgelegd. De marktkapitalisatie van cryptocurrency is in drie dagen met $250 miljard gedaald.

Cryptomarkt verliest $250 miljard in slechts 3 dagen

Het was nog maar drie dagen geleden – op 27 december – toen de primaire cryptocurrency hoog reed en een bijna eenmaands hoogtepunt aantikte op $52.000. Toch kan er in 72 uur veel veranderen in de ruimte voor digitale activa.

Na deze plaatselijke piek begon Bitcoin wat snel aan waarde te verliezen. Het daalde aanvankelijk in uren tot $49.000, zoals dinsdag gemeld werd, voordat het gisteren tot $48.000 daalde.

De situatie verslechterde alleen maar in de afgelopen 24 uur, toen BTC neersloeg naar $46.000, wat het laagste prijspunt in tien dagen werd. Vanaf nu handelt bitcoin rond de $1.000 hoger, maar het is nog steeds bijna 2% lager op de dag, en zijn marktkapitalisatie ligt ruim onder de $900 miljard.

De altcoins hebben ook betere dagen gekend, want ook de altcoins stonden in het rood. Ethereum, bijvoorbeeld, handelde eerder deze week boven $4.100. Nu echter staat de op een na grootste cryptocurrency onder de $3.700, nadat hij dinsdag de felbegeerde $4.000 grens verloor.

Cardano (-6%), Avalanche (-5%), Shiba Inu (-4,5%), Binance Coin (-3,5%), Polkadot (-3,5%), Ripple (-3%), Dogecoin (-3%), Solana (-2,2%) en Terra (-1,5%) staan ook flink in het rood van de grotere cap alts.

Een paar uitzonderingen hier komen van Algorand en NEAR Protocol. ALGO stijgt met 9,3% en handelt boven $1,6, terwijl NEAR in de afgelopen 24 uur met bijna 12% omhoogschoot en nu op $15 zit.

Ondanks die uitzonderingen is de marktkapitalisatie van cryptocurrency nu echter gedaald tot $2.2 biljoen. Nog maar drie dagen geleden stond de metriek op $2.450 biljoen, wat betekent dat ze in dit tijdsbestek met $250 miljard is gedaald.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.