Leestijd: 2 minuten

Meest recente update: 2 maart 2022 by Kaj

Vorige week was een week om snel te vergeten voor de crypto fanaten. De meeste topmunten leden zware verliezen en de totale crypto market cap daalde in de afgelopen zeven dagen met $ 300 miljard. Alleen Avalanche (AVAX) wist vorige week een aanzienlijke winst te boeken en de top 10 cryptomunten qua marktkapitalisatie binnen te dringen.

Cryptomarkt verliest in een week $300 miljard

Bitcoin is vorige week met 12,4% gedaald. Minder dan een week na het raken van een all-time high van $69.044, daalde Bitcoin onder de $60.000 op 16 november, en dook later in de week verder naar een maandelijks dieptepunt van rond de $55.500.

Een van de belangrijkste redenen voor de enorme uitverkoop op de cryptomarkt was het nieuws over de ondertekening van een infrastructuurwet van $1,2 biljoen door de Amerikaanse president Joe Biden vorige week maandag. In het wetsvoorstel staan nieuwe belastingrapportage-eisen voor bepaalde crypto-gerelateerde bedrijven die nu door de nieuwe wet worden gedefinieerd als “broker”.

Ethereum is vorige week met bijna 10% gedaald. Vrijdag zakte de koers kortstondig onder de $ 4.000. In de afgelopen weken werd het toonaangevende smart contracts-netwerk geplaagd door torenhoge gaskosten.

Dit zette Zhu Su, de CEO van het Singaporese crypto hedgefonds Three Arrows Capital ertoe aan om aan te kondigen dat hij “Ethereum had verlaten ondanks dat hij het in het verleden ondersteunde.” Su krabbelde maandag echter terug van die verklaring en zei dat het “de hitte van het moment” was.

Ook andere belangrijke cryptocurrencies zoals Binance Coin, Solana, Cardano, Ripple en Polkadot zijn allemaal gedaald in de afgelopen week. De enige uitzondering was Avalanche.

Avalanche, een snelle low-cost blockchain die de strijd wil aangaan met Ethereum, is in de top tien van munten naar marktkapitalisatie terechtgekomen.

Een mogelijke reden voor de snelle groei is omdat veel Ethereum gebruikers klagen over de gasprijzen van Ethereum en overstappen. AVAX is vorige week met 42% gestegen en wist op zondag een nieuwe all-time high van $144,96 te bereiken.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.