Of je nu al lang aan het handelen bent of niet, een ding is zeker: je wilt je zuurverdiende Crypto’s niet kwijtraken. Gelukkig zijn er veel methodes voor om je Bitcoin veilig te bewaren. Zo weten de meeste mensen wel dat het niet zo veilig is om al je cryptovaluta op een exchange te laten staan. Ook doe je er goed aan niet overal te verkondigen hoeveel Bitcoin je bezit, omdat dit hackers aantrekt.

Een van de veiligste manier om je Bitcoin te bewaren is de hardware wallet. Maar zelfs dan kan het nog fout gaan zonder de CRYPTOTAG. Je kunt namelijk je recovery seed kwijtraken. Dit is de code van 12-24 woorden die alleen jij kent en waarmee je toegang tot je Cryptovaluta kunt krijgen, zelfs als je hardware wallet gestolen wordt.

Bitcoin recovery seed

Voorkom doemscenario’s met je Bitcoin

Er gaan veel verhalen de ronde van mensen die vroeger veel Bitcoin hadden, maar dit om welke reden dan ook zijn verloren. Zo heeft een Engelsman in 2009 ongeveer 7500 Bitcoin gemined op zijn eigen computer. In 2013 heeft hij deze computer per ongeluk weggegooid, waardoor hij de toegang tot al deze BTC is kwijtgeraakt. Met de huidige waarde zou dit ruim $50 miljoen waard geweest zijn.

Een ander voorbeeld komt van een man die zijn recovery seed opgeschreven had op een klein papiertje. Toen hij terug kwam van vakantie zag hij dat de huishoudster dit briefje weggegooid had waardoor hij de toegang tot zijn $30.000 aan Bitcoin was verloren.

Dit zijn voorbeelden waar iedereen iets van moet leren. Wat al deze mensen gemeen hadden is dat ze hun recovery seed niet veilig genoeg bewaarden. Bij een hardware wallet ontvang je een code van 12-24 woorden die specifiek voor jouw apparaat is. Met deze code kun je altijd toegang krijgen tot je Bitcoin, dit is namelijk het bewijs dat jij eigenaar bent van de betreffende wallet.

Dit is de veiligste manier om je Bitcoin te bewaren, maar waar veel mensen niet aan denken is dat je nog steeds je recovery seed bewaart op een papiertje. Je kunt je voorstellen dat er na lekkage of brand niets meer van over is.

Je hardware wallet kun je nog een keer kwijtraken, met de recovery seed zijn je Bitcoin gemakkelijk terug te halen. Maar verlies je je recovery seed? Dan verlies je dus de backup code van je wallet en kunt je wel fluiten naar je Bitcoin. Hier komt CRYPTOTAG om de hoek kijken.

CRYPTOTAG

CRYPTOTAG | De backup voor je recovey seed

Het is nu wel duidelijk dat een papieren recovery seed niet de veiligste manier is om je backup te bewaren. Dat is de CRYPTOTAG uit Nederland. CRYPTOTAG biedt een backup voor je recovery seed in de vorm van puur titanium.

Met de meegeleverde hamer sla je je beveiligingscode in het titanium en vanaf dat moment staat je code vereeuwigd. De CRYPTOTAG is bestand tegen temperaturen van 1665 graden, is roestvrij en staat letterlijk garant voor de veiligheid door een levenslange garantie te bieden op de CRYPTOTAG.

Samen met bijv. een Ledger Nano S zorgt dit ervoor dat er bijna niets met je Crypto’s kan gebeuren, al kun je de CRYPTOTAG ook gebruiken met andere hardware wallets.

CRYPTOTAG hamer

CRYPTOTAG kopen

De CRYPTOTAG is via de officiële reseller in Nederland te verkrijgen, namelijk Cryptomaan. Samen met de CRYPTOTAG kun je hier ook direct je hardware wallet aanschaffen, mocht je deze niet bezitten. Met deze twee producten weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan, want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Bewaar je Bitcoin en recovery seed veilig met de CRYPTOTAG. Zeker met het oog op de Bitcoin koers verwachting doe je er goed aan je Bitcoin veilig te bewaren voor de toekomst. Koop hier je CRYPTOTAG

Nog niet overtuigd? Dan vind je hier een goede verzameling boeken over de geschiedenis van Bitcoin en over de achterliggende technologie. Het kan nooit kwaad je nog beter in te lezen!

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.