Leestijd: 2 minuten

Duizenden, zo niet miljoenen Indiase cryptobeleggers keken uit naar het einde van 2021. Dit omdat het parlement met een voorstel voor een cryptowet zou komen. Dat kwam er echter niet van, omdat de regering schijnbaar meer tijd nodig heeft om de crypto markt te onderzoeken.

Belangrijke ontwikkelingen in India

India is het op een na grootste land naar inwonertal en ook het grootste land dat crypto niet verboden heeft. Helaas is er nog geen duidelijkheid over een mogelijke cryptowet. Maar de Indiase cryptobeleggers hebben heel wat ontwikkelingen om naar uit te kijken in 2022.

Terwijl crypto analisten en journalisten over de hele linie hun verwachtingen voor 2022 uitbrachten, kwam ook India’s Economic Times met eigen verwachtingen. De publicatie liet weten dat het nieuwe jaar meer investeringen vanuit durfkapitalisten zal brengen. Ook vertelde de Indiase Economic Times meer over hoe zowel internationale als binnenlandse investeringen de cryptosector van het land een impuls gaan geven.

De Economic Times verwacht ook dat bedrijven en merken op de metaverse trend zouden springen om Non-Fungible Tokens en op NFT gebaseerde spellen aan klanten te verkopen. Op zich goed nieuws, maar misschien is het nog niet de tijd om je te verheugen. De afwezigheid van een Indiase crypto wetsvoorstel betekent immers geen vrijbrief voor cryptobeleggers.

Eind 2021 werd een onderzoek ingesteld naar de cryptobeurs WazirX, eigendom van Binance. Dit vanwege vermeende belastingontduiking die geschat wordt op honderden miljoenen roepies. Het Directoraat-Generaal van de Inlichtingendienst GST doorzocht naar verluidt ook de kantoren van andere crypto dienstverleners om mogelijk “massale” belastingontduiking te onderzoeken.

Wat betreft het standpunt van de Reserve Bank of India over CBDC is er meer transparantie. In haar bankiersrapport dat eind december 2021 verscheen, benadrukte de Reserve Bank of India dat eerst een “basis” model van de CBDC getest moest worden. ndia’s vooruitgang op het gebied van betalingssystemen zal een nuttige ruggengraat vormen om een state-of-the- art CBDC beschikbaar te maken voor haar burgers en financiรซle instellingen.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • ๐Ÿ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • ๐Ÿ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • ๐Ÿ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • ๐Ÿ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • ๐Ÿ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.