Leestijd: 2 minuten

Meest recente update: 10 oktober 2022 by Kaj

Curve heeft alle andere belangrijke DeFi tokens met afstand overtroffen, inclusief Uniswap en Compound. De afgelopen maanden is Curve met meer dan 200% gestegen en zijn totale vergrendelde waarde (TVL) is met 70% gestegen. Dit is vooral te danken aan een uniek mechanisme dat het toepast.

Uniek mechanisme van Curve

In de afgelopen drie maanden hebben de meeste cryptocurrencies een waardestijging geregistreerd. Vooral Bitcoin en Ethereum hebben mooie all time highs kunnen neerzetten, maar ook DeFi tokens zijn niet achtergebleven.

Aave is in die tijd meer dan 30 procent gestegen, SushiSwap is 40+ procent gestegen en Uniswap is meer dan 30 procent gestegen. Maar deze stijgingen van DeFi tokens verbleken bij die van de Curve (CRV) DAO Token. CRV is in dezelfde periode meer dan verdubbeld. Volgens DeFiLlama staat zijn TVL nu op $21,8 miljard, waarvan het grootste deel vastligt op Ethereum op $19,1 miljard.

Op het moment van schrijven handelt CRV op $4,85, een stijging van 17,5 procent. Met $2,1 miljard in market cap ligt het nog ver onder zijn DeFi rivalen, zoals Uniswap dat $13,6 miljard waard is. Curve staat op de 72e plaats in de grafieken maar staat beduidend boven SushiSwap en Compound.

Op Curve hebben marktdeelnemers, zodra ze CRV-tokens toegekend krijgen, verschillende keuzes. Ze kunnen de token onmiddellijk verkopen of ervoor kiezen de tokens te staken.

Dat laatste kan gedurende een periode tussen een week en vier jaar. De stakingsperiode bepaalt de mate van stemrecht die hij heeft. Zodra ze hun CRV staken, ontvangen ze stemrechtloze CRV (ve-CRV) die ze dan als bestuurstokens gebruiken.

Momenteel worden ongeveer 750.000 CRV-tokens toegekend aan liquiditeitsverschaffers op het DeFi platform. Houders die hun CRV opzeggen en ve-CRV tokens ontvangen, krijgen de keuze naar welke liquiditeitspools deze CRV tokens gaan.

Hier is op Curve een soort omkoopdynamiek ontstaan. Nu ve-CRV houders het recht hebben om te beslissen welke liquiditeitspools (LP’s) hun CRV tokens krijgen, is er concurrentie tussen LP’s ontstaan. Deze vragen ve-CRV houders om liquiditeit aan hun pools toe te wijzen.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.