Het reis management bureau CWT heeft afgelopen week $4,5 miljoen dollar moeten betalen aan hackers. De criminelen maakten bedrijfsbestanden buit en hebben veel computers offline gehaald. 

Door gebruik te maken van ransomware onder de naam Ragnar Locker wisten de hackers bestanden te vergrendelen. Hierdoor waren ze niet meer toegankelijk voor het bedrijf en dit zorgt natuurlijk voor grote problemen. 

In eerste instantie was de eis $10 miljoen, maar uiteindelijk is er ongeveer $4,5 miljoen betaald. De transactie is te volgen op de blockchain. De hackers hebben binnen 30 minuten de ontvangen 414 BTC overgemaakt naar een andere wallet.

cwt hack
Eerste melding van hack

Opmerkelijk aan dit hele verhaal was dat de gesprekken tussen CWT en de hackers openbaar waren in een chatroom. Het is duidelijk dat het niet de eerste keer is voor de hackers dat ze op deze manier met bedrijven in contact staan. Er werd zelfs onderhandeld over de prijs.

Het hele gesprek is zeer professioneel en zakelijk opgelost hoe vreemd dat ook klinkt. Daarnaast gaven de hackers na het afwikkelen van de ‘deal’ tips voor de beveiliging van CWT over hoe ze dit in de toekomst kunnen voorkomen. 

onderhandelen met hackers
Zakelijk onderhandelen

Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.