Het reis management bureau CWT heeft afgelopen week $4,5 miljoen dollar moeten betalen aan hackers. De criminelen maakten bedrijfsbestanden buit en hebben veel computers offline gehaald. 

Door gebruik te maken van ransomware onder de naam Ragnar Locker wisten de hackers bestanden te vergrendelen. Hierdoor waren ze niet meer toegankelijk voor het bedrijf en dit zorgt natuurlijk voor grote problemen. 

In eerste instantie was de eis $10 miljoen, maar uiteindelijk is er ongeveer $4,5 miljoen betaald. De transactie is te volgen op de blockchain. De hackers hebben binnen 30 minuten de ontvangen 414 BTC overgemaakt naar een andere wallet.

cwt hack
Eerste melding van hack

Opmerkelijk aan dit hele verhaal was dat de gesprekken tussen CWT en de hackers openbaar waren in een chatroom. Het is duidelijk dat het niet de eerste keer is voor de hackers dat ze op deze manier met bedrijven in contact staan. Er werd zelfs onderhandeld over de prijs.

Het hele gesprek is zeer professioneel en zakelijk opgelost hoe vreemd dat ook klinkt. Daarnaast gaven de hackers na het afwikkelen van de ‘deal’ tips voor de beveiliging van CWT over hoe ze dit in de toekomst kunnen voorkomen. 

onderhandelen met hackers
Zakelijk onderhandelen

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.