Het reis management bureau CWT heeft afgelopen week $4,5 miljoen dollar moeten betalen aan hackers. De criminelen maakten bedrijfsbestanden buit en hebben veel computers offline gehaald. 

Door gebruik te maken van ransomware onder de naam Ragnar Locker wisten de hackers bestanden te vergrendelen. Hierdoor waren ze niet meer toegankelijk voor het bedrijf en dit zorgt natuurlijk voor grote problemen. 

In eerste instantie was de eis $10 miljoen, maar uiteindelijk is er ongeveer $4,5 miljoen betaald. De transactie is te volgen op de blockchain. De hackers hebben binnen 30 minuten de ontvangen 414 BTC overgemaakt naar een andere wallet.

Opmerkelijk aan dit hele verhaal was dat de gesprekken tussen CWT en de hackers openbaar waren in een chatroom. Het is duidelijk dat het niet de eerste keer is voor de hackers dat ze op deze manier met bedrijven in contact staan. Er werd zelfs onderhandeld over de prijs.

Het hele gesprek is zeer professioneel en zakelijk opgelost hoe vreemd dat ook klinkt. Daarnaast gaven de hackers na het afwikkelen van de ‘deal’ tips voor de beveiliging van CWT over hoe ze dit in de toekomst kunnen voorkomen. 

Beste exchanges

Bitvavo
BitMEXTrade de eerste € 1000 zonder kostenBinance
Handelen met Leverage (x2 - x100)50+ cryptocurrencyDe grootste exchange ter wereld
8 van de grootste cryptocurrency0,25% transactiekosten150+ cryptocurrency
0,075% transactiekosten0,10% transactiekosten
Bezoek de exchange
Bezoek de exchangeBezoek de exchange

Crypto masterclass

crypto masterclass