Leestijd: 2 minuten

Binance, ’s werelds grootste crypto exchange, levert tientallen miljarden dollars per jaar op. De CEO van Binance, Changpeng Zao (CZ), bezit een aanzienlijk deel van de exchange. Hierdoor is CZ een van de rijkste mensen ter wereld is. CZ zegt echter dat hij niet om rijkdom geeft en dat hij niet eens weet hoeveel geld hij waard is.

CZ geeft niet om rijkdom

Cryptocurrencies hebben veel mensen rijk gemaakt. HODL’ers, handelaren, crypto startups en crypto beurzen hebben een behoorlijk deel van de winst uit de 2,5 biljoen dollar markt kunne halen. Weinigen hebben meer geld verdiend dan CZ, echter interesseert dit hem niet.

In een interview op het Bloomberg New Economy Forum, zei hij deze week dat hij niet om rijkdom geeft. Zijn doel is om meer mensen geïnteresseerd te krijgen in cryptocurrencies en om tools te ontwikkelen waarmee mensen toegang krijgen tot crypto.

Een van de manieren waarop hij meer mensen wil interesseren voor cryptocurrencies is door lagere vergoedingen te vragen op zijn platform. Binance rekent nu al veel lagere vergoedingen dan zijn concurrenten, waaronder Coinbase, Kraken en FTX. CZ gelooft dat deze vergoedingen nog lager kunnen, aangezien de exchange nu al behoorlijk winstgevend is.

Forbes zette zijn vermogen dit jaar bijvoorbeeld op slechts 1,9 miljard dollar. Dit was onder Ripple’s Chris Larsen met 3,4 miljard dollar, Coinbase-oprichter Brian Armstrong met 6,5 miljard dollar en Gemini’s Winklevoss-tweeling met elk 3 miljard dollar.

Maar dit is geen goede inschatting van Forbes, want CZ bezit naar verluidt ten minste 30 procent van Binance. De exchange wordt naar verluidt gewaardeerd op 200 miljard dollar, wat CZ’s vermogen op 60 dollar miljard zou zetten. Dit maakt hem de rijkste man in de cryptowereld. Ook komt hij hiermee in de top 20 wereldwijd rijkste mensen, hoger dan Michael Bloomberg en Michael Dell.

Maar CZ is niet geïnteresseerd in ranglijsten, vertelde hij in het interview. CZ geeft niet om rijkdom, geld en ranglijsten. Zoals hij in een recent Forbes-interview zei, heeft hij zich voorgenomen om 99% van zijn rijkdom weg te geven voordat hij deze wereld verlaat.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.