Daling in activiteit programmeurs voor de grootste projecten


bitcoin programmeur

Outlier Ventures heeft in een recent gepubliceerd onderzoek een opmerkende ontdekking gedaan. Er blijken namelijk grote verschillen te zitten in de ontwikkeling van de grootste cryptocurrency projecten. Sommigen van de grootste namen zagen in het afgelopen jaar en met name dit laatste kwartaal soms wel meer dan 50% minder activiteit van ontwikkelaars.

Grootste daling

Gemiddeld daalde de activiteit van de grootste projecten met ongeveer 20% maar er waren ook uitschieters. Zo was het opvallend om te lezen dat bijvoorbeeld EOS (-86%), Bitcoin Cash (-63%) en Tron (-51%) wel erg hard achteruit gingen wat betreft de ontwikkelingen.

Hiervoor wordt als verklaren voor EOS genoemd dat het waarschijnlijk te maken heeft met de lancering van het main net vorig jaar en het vertrek van een hoog programmeurs. Bitcoin Cash zag een gedeelte van zijn programmeurs vertrekken voor Bitcoin SV en de daling bij Tron heeft wellicht te maken met de negatieve koers richting. 

Grootste stijgers

Andere projecten zagen juist een gigantische groei in de wekelijkse code updates. Zo zag THETA bijvoorbeeld een groei van 930%. Cardano zag een stijging van 580% volgens het rapport.

Voor THETA had de groei waarschijnlijk te maken met de ontwikkeling van een tweede main net en de lage activiteit halverwege 2019. Cardano verwacht een hoop updates en dit is waarschijnlijk samen met de Cardano koers verwachting de reden voor de groei. Wel wordt hierbij genoemd dat deze groei zich hierdoor waarschijnlijk niet op de lange termijn door zal zetten.

Marktaandeel smart contracts & decentrale applicaties

Op het gebied van smart contracts en dApps blijkt Ethereum nog steeds veruit de grootste speler. Met een marktaandeel van 79% bij de smart contracts en 82% bij decentrale applicaties komt er nog niemand in de buurt. 

EOS volgt Ethereum bijvoorbeeld met een marketshare van 9% en 9%. Steem is de nummer drie met aandelen van 3% en 2%. Het lijkt er dan ook niet op dat Ethereum op korte termijn van de troon gestoten zal worden.

Crypto masterclass:

Crypto masterclass

Kaj

Kaj is al jaren geïnteresseerd in Bitcoin en alles wat er maar mee te maken heeft. Schrijft sinds 2017 met veel plezier op CurrentCrypto.nl over de laatste nieuwtjes, de verschillende cryptocurrency, de koers verwachtingen en noem het maar op. In contact komen met Kaj? Laat een bericht achter via het contact formulier.

Recent Content

Maak nu een gratis account aan op Bitvavo en handel de eerste €1000 zonder transactiekosten!

Maak nu een gratis account aan