Outlier Ventures heeft in een recent gepubliceerd onderzoek een opmerkende ontdekking gedaan. Er blijken namelijk grote verschillen te zitten in de ontwikkeling van de grootste cryptocurrency projecten. Sommigen van de grootste namen zagen in het afgelopen jaar en met name dit laatste kwartaal soms wel meer dan 50% minder activiteit van ontwikkelaars.

Grootste daling

Gemiddeld daalde de activiteit van de grootste projecten met ongeveer 20% maar er waren ook uitschieters. Zo was het opvallend om te lezen dat bijvoorbeeld EOS (-86%), Bitcoin Cash (-63%) en Tron (-51%) wel erg hard achteruit gingen wat betreft de ontwikkelingen.

Hiervoor wordt als verklaren voor EOS genoemd dat het waarschijnlijk te maken heeft met de lancering van het main net vorig jaar en het vertrek van een hoog programmeurs. Bitcoin Cash zag een gedeelte van zijn programmeurs vertrekken voor Bitcoin SV en de daling bij Tron heeft wellicht te maken met de negatieve koers richting. 

Grootste stijgers

Andere projecten zagen juist een gigantische groei in de wekelijkse code updates. Zo zag THETA bijvoorbeeld een groei van 930%. Cardano zag een stijging van 580% volgens het rapport.

Voor THETA had de groei waarschijnlijk te maken met de ontwikkeling van een tweede main net en de lage activiteit halverwege 2019. Cardano verwacht een hoop updates en dit is waarschijnlijk samen met de Cardano koers verwachting de reden voor de groei. Wel wordt hierbij genoemd dat deze groei zich hierdoor waarschijnlijk niet op de lange termijn door zal zetten.

Marktaandeel smart contracts & decentrale applicaties

Op het gebied van smart contracts en dApps blijkt Ethereum nog steeds veruit de grootste speler. Met een marktaandeel van 79% bij de smart contracts en 82% bij decentrale applicaties komt er nog niemand in de buurt. 

EOS volgt Ethereum bijvoorbeeld met een marketshare van 9% en 9%. Steem is de nummer drie met aandelen van 3% en 2%. Het lijkt er dan ook niet op dat Ethereum op korte termijn van de troon gestoten zal worden.

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.