Dash is een cryptocurrency gericht op anonimiteit en alledaagse betalingen. Door middel van schaalbaarheid en lage transactiekosten wil DASH de meest gebruiksvriendelijke online valuta zijn. Door gebruik van verschillende technieken en consensus mechanismen creëert het daarnaast interessante manieren om geld te verdienen aan het project. In dit artikel gaan we in op de DASH koers en de DASH koers verwachting voor de toekomst.

De kracht van DASH

DASH richt zich zoals genoemd op het verbeteren en faciliteren van goedkope en snelle transacties. Er zijn natuurlijk veel andere projecten die dit ook doen, maar wat DASH echt onderscheidt is het consensus mechanisme. Er zijn namelijk drie soorten gebruikers het op DASH netwerk, namelijk gebruikers, miners en mensen met een Masternode.

Door middel van Proof of Work (mining) kunnen miners nieuwe DASH genereren en hiermee het netwerk beveiligen en geld verdienen. Daarnaast heb je de Master Node gebruikers.

Dit zijn mensen die ten minste 1000 DASH beschikbaar hebben gesteld aan het netwerk (op het moment ruim $100.000) om te functioneren als een Node. Hiermee wordt de blockchain en transacties gecontroleerd. De Master Node houders ontvangen hiervoor een vergoeding.

Met technieken als Private Send en Instant Send kunnen de gebruikers ervoor kiezen om anonieme transacties te doen voor een vergoeding. Een gedeelte van die vergoeding gaat vervolgens direct naar de Master Node houders. 

Deze technieken samen zorgen ervoor dat gebruikers goede en snelle transacties kunnen doen. Daarnaast biedt het de ‘vermogende’ DASH bezitters een incentive om te investeren in DASH. Een Master Node levert namelijk jaarlijks gemiddeld een rendement tussen de 6 en 8%!

DASH koers verwachting

De DASH koers is net zoals ieder ander project afhankelijk van het kapitaal en de hoeveelheid mensen die meedoen aan het project. Een groot verschil tussen DASH en veel andere projecten is de Master Node optie. 

Dit trekt niet alleen meer mensen naar het platform, maar ook meer kapitaal. De beloning is namelijk groot als je meedoet met een Master Node. Daarnaast is deze functionaliteit interessant voor investeerders die niet genoeg geld hebben (begrijpelijk!) voor een dergelijke Node. 

Bij een Master Node worden namelijk DASH coins vastgezet. Hiermee wordt niet gehandeld en dit zorgt ervoor dat de hoeveelheid DASH die in omloop is laag is. Op dit moment staat namelijk bijna 50% van alle DASH vast in een Master Node. 

Er komt dus helemaal niet zoveel nieuwe DASH in omloop, wat de supply lager maakt en de prijs verhoogt. Dit is dus goed voor de DASH waarde en dus de DASH koers verwachting.

Historische DASH koers

DASH doet al relatief lang mee in de wereld van de cryptocurrency en het heeft dus al veel prijsschommelingen meegemaakt. Zo zag het in 2017 en begin 2018 de koers enorm toenemen om vervolgens hard te dalen zoals zo’n beetje ieder ander project.

De actuele DASH koers vind je hieronder.

DASH prijs voorspelling 2020 – 2028

De DASH koers valt en staat bij de hoeveelheid gebruikers en het aantal mensen dat deelneemt aan het netwerk. Het aantal gebruikers is erg belangrijk, maar met name de groep van Master Node houders heeft veel invloed op de DASH koers. 

De hoeveelheid DASH dat ‘vast zit’ in een Node bepaald namelijk voor een groot gedeelte de supply. Wordt het nog interessanter in de toekomst om een Master Node te hebben? Dan kan dit de prijs ver opstuwen, zoals we ook gezien hebben tijdens de All Time High.

De DASH prijs voorspelling is dan ook zeer positief voor de toekomst. Tegen het einde van van 2020 is de DASH prijs voorspelling namelijk maximaal $950 per DASH ($ 134,41). 

Gaan meer mensen het gebruiken als betaalmethode in de komende jaren dan zal dit nog veel meer toenemen. De DASH prijs voorspelling voor 2025 kan dan wel eens uitkomen ron de $2822. Je kunt je voorstellen hoe interessant het voor deelnemers aan het netwerk kan worden.

Enkele andere DASH voorspellingen die we gevonden hebben zijn:

2021: $ 177,90
2022: $ 219,82
2023: $ 251,13
2024: $ 306,36
2025: $ 366,64
2026: $ 428,10
2027: $ 399,53
2028: $ 554,61

DASH kopen

Natuurlijk moet je altijd zelf goed onderzoek doen en bepalen of je het risico wilt lopen, want dat loop je altijd bij het investeren in cryptocurrency. Echter is de DASH koers verwachting volgens sommigen erg positief en het zou daarom wel eens interessant kunnen zijn.

Heb je daarom besloten dat DASH een goede aanvulling is op je portfolio of zelfs dat je een Master Node wilt aanschaffen? Dan kun je op deze exchange eenvoudig DASH kopen met iDeal. 

  1. Ga naar Litebit
  2. Login of maak hier een account aan
  3. Klik in het menu op ‘kopen’ en zoek je crypto
  4. Geef aan hoeveel je wilt kopen en reken af
  5. Gefeliciteerd, je hebt je crypto gekocht!

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?