Cryptocurrency DASH gaat niet langer door als ‘gericht op privacy’ waar het groot mee is geworden. Uit een recent artikel blijkt namelijk dat het van deze noemer af wil. Dash is een cryptocurrency voor betalingen met een focus op gebruiksvriendelijkheid, snelheid, gemak en onder andere de mogelijkheid tot anonimiteit.

Een belangrijke reden om van deze noemer af te willen lijkt de regelgeving te zijn. De Amerikaanse belastingdienst bijvoorbeeld heeft een beloning uitgeroepen voor wie Monero kan kraken. Hoewel de Dash blockchain openbaar is en die van Monero niet maakt dit duidelijk dat privacy coins een doelwit zijn.

Er verandert in feite niets aan de Dash. Alle functies blijven behouden en ook de mogelijkheid om transacties te mixen in een groep voor anonimiteit (PrivateSend) blijft intact. Het lijkt dus voornamelijk te gaan om de uitingen te gaan. 

Wat dit teweeg zal brengen voor de toekomst van Dash blijft afwachten. Het is op z’n minst een opvallende keuze. In de whitepaper staat het namelijk nog vol met de keuze als privacy georiënteerde currency en hier is het ook groot mee geworden. 

Dash: A Privacy-Centric Crypto-Currency

Dash is the first privacy­centric cryptographic currency based on the work of Satoshi Nakamoto. In this paper we propose a series of improvements to Bitcoin resulting in a decentralized, strongly anonymous crypto­currency, with tamper­proof instant transactions and a secondary peer­to­peer network incentivized to provide services to the Dash Network.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?