Cryptocurrency DASH gaat niet langer door als ‘gericht op privacy’ waar het groot mee is geworden. Uit een recent artikel blijkt namelijk dat het van deze noemer af wil. Dash is een cryptocurrency voor betalingen met een focus op gebruiksvriendelijkheid, snelheid, gemak en onder andere de mogelijkheid tot anonimiteit.

Een belangrijke reden om van deze noemer af te willen lijkt de regelgeving te zijn. De Amerikaanse belastingdienst bijvoorbeeld heeft een beloning uitgeroepen voor wie Monero kan kraken. Hoewel de Dash blockchain openbaar is en die van Monero niet maakt dit duidelijk dat privacy coins een doelwit zijn.

Er verandert in feite niets aan de Dash. Alle functies blijven behouden en ook de mogelijkheid om transacties te mixen in een groep voor anonimiteit (PrivateSend) blijft intact. Het lijkt dus voornamelijk te gaan om de uitingen te gaan. 

Wat dit teweeg zal brengen voor de toekomst van Dash blijft afwachten. Het is op z’n minst een opvallende keuze. In de whitepaper staat het namelijk nog vol met de keuze als privacy georiënteerde currency en hier is het ook groot mee geworden. 

Dash: A Privacy-Centric Crypto-Currency

Dash is the first privacy­centric cryptographic currency based on the work of Satoshi Nakamoto. In this paper we propose a series of improvements to Bitcoin resulting in a decentralized, strongly anonymous crypto­currency, with tamper­proof instant transactions and a secondary peer­to­peer network incentivized to provide services to the Dash Network.

Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.