Leestijd: 2 minuten

David Marcus verlaat Facebook, naar eigen zeggen omdat hij andere ondernemersinteresse heeft. Marcus leidde het project voor de digitale munteenheid Diem. Is dit het begin van het einde voor Diem?

David Marcus verlaat de social media gigant

David Marcus heeft aangekondigd dat hij de social media gigant verlaat waar hij de Diem stablecoin inspanning leidde. Zelf beweert hij dat hij het bedrijf verlaat om andere ondernemersinteresses na te jagen. Maar sommige sommige deskundigen beweren dat het een teken kan zijn dat Facebook zijn stablecoin inspanningen opgeeft.

Marcus kondigde zijn vertrek aan op Twitter. Hij verlaat een bedrijf waar hij de afgelopen zeven jaar werkzaam is geweest. Hij was eerst verantwoordelijke voor de Facebook Messenger divisie en leidde die naar één miljard gebruikers in 2016. Daarna stapte hij over naar Facebook’s divisie blockchain en digitale valuta waar hij de Diem en Novi inspanningen leidde.

Zijn vertrek is een grote klap voor Facebook, dat nu Meta heet. Hij is een van Mark Zuckerberg’s meest vertrouwde leidinggevenden in de firma geweest. Zijn ervaring in digitale betalingen (hij was de president van PayPal voor hij bij Facebook kwam) was van cruciaal belang bij Facebook’s stablecoin inspanningen.

Marcus vertrekt aan het eind van het jaar en hij zal worden opgevolgd door Stephane Kasriel, de voormalige CEO van Uphold die vorig jaar bij Facebook kwam. Zijn vertrek komt een paar maanden nadat ook Facebook CTO Mike Schroepfer aankondigde dat hij zijn functie zou verlaten.

Facebook is al een tijdje bezig met zijn stablecoin, eerst als Libra en nu als Diem. Het bedrijf lanceerde een beperkte versie van zijn Novi wallet gericht op de betalingscorridor VS-Guatemala.

Regelgevers in de V.S., Europa en zelfs in Afrika hebben allemaal kritiek op de Diem stablecoin, bezorgd dat het geven van zoveel macht aan een bedrijf waarvan de staat van dienst al behoorlijk bezoedeld is, schadelijk zou zijn voor de wereldeconomie.

En nu met het vertrek van de man die de inspanning leidde, en die zelfs in Washington voor Diem lobbyde, zou de Diem droom wel eens op het punt kunnen staan uit te doven.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.