Leestijd: 2 minuten

Het is lente, en dat geldt niet alleen voor de natuur. Ook in de cryptowereld is er voorlopig een einde gekomen aan de winterse temperaturen. Sinds 10 november 2021, de dag waarop een Bitcoin een recordbedrag van 69.000 dollar waard was, is de prijs alleen maar afgenomen. Dat is niet in de laatste plaats te wijten aan een aantal ingrijpende gebeurtenissen in cryptowereld. Het recente faillissement van de Silicon Valley Bank is daar één van. Desondanks ziet het ernaar uit dat investeerders weer optimistischer worden. Met een score van 69 op de Crypto Fear-and-Greedindex neemt de hebzucht naar Bitcoins flink toe.

Veilig handelen

Sterker nog, in de afgelopen 17 maanden is de hebzucht nooit zo groot geweest als nu. Er is dan ook sprake van een nieuw record. Een record dat op korte termijn ongetwijfeld van grote invloed zal zijn op de handel in Bitcoins. Nu het moment om te cashen weer is aangebroken, is het van groot belang om extra waakzaam te zijn bij online transacties en activiteiten. Een investering van een paar euro per maand loont zeker de moeite als je je online veiligheid en privacy op prijs stelt. Door gebruik te maken van een VPN-service hou je hackers en meekijkers op afstand. Ook beschermt het je voor een groot deel tegen de meest voorkomende vormen van cryptofraude, zoals nepwallets, phishing en cryptomalware. Met de NordVPN kortingscode kun je nu op een heel voordelige manier profiteren van deze online bescherming.


Ben jij klaar voor de komende bull markt?

Het is moeilijk te bepalen welke cryptocurrency zullen stijgen. Gelukkig zijn hiervoor experts die het voor je uitzoeken. Je vindt hier 3 crypto parels waarvan experts een grote stijging verwachten! Ben je een actieve handelaar en wil je meer leren over het handelen? Volg dan hier een gratis Webinar en join de community met experts.


Crypto Fear-and-Greedindex

De Crypto Fear-and-Greedindex is een hulpmiddel om inzicht te krijgen in de huidige sentimenten onder kopers en verkopers van Bitcoins. Er zijn natuurlijk meedere cryptomunten, zoals Ethereum en Binance Coins. Maar deze tool neemt vooralsnog alleen Bitcoins in aanmerking. De index is opgedeeld in twee schalen: Fear en Greed. Fear betekent ‘vrees’ en komt erop neer dat mensen terughoudend zijn om Bitcoins te kopen. Greed betekent ‘hebzucht’ en geeft aan dat er veel mensen geïnteresseerd zijn in het kopen van Bitcoins. 

Met een nulscore is er sprake van maximale Fear en met een score vanaf 51 tot en met 100 is er sprake van Greed. Hoe verder de meter het nulpunt nadert, hoe kleiner de vraag naar Bitcoins is. Slaat de meter de andere kant uit, naar Greed, dan neemt de vraag weer toe. En naarmate de vraag toeneemt, neemt ook de waarde toe. Een score van 50+ kan dus betekenen dat het een goed moment is om je Bitcoins met winst te gaan verkopen. Aan de andere kant kan een lage score juist aangeven dat dit het juiste moment is om in te stappen. Momenteel staat de teller op 69. De hebzucht is groot en dat is ook af te leiden uit de huidige prijs van rond de 30.000 dollar. Als deze trend doorzet, zal een Bitcoin eind 2023 weer zo’n 115.000 dollar kunnen opleveren.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.


0 CommentsClose Comments

Leave a comment