Het mag voor iedereen duidelijk zijn dat we de gevolgen van de coronacrisis nog steeds dagelijks merken. We hebben mondkapjes op, we mogen minder mensen zien en de economie is onzeker. Met namen dit laatste punt blijkt grotere gevolgen te hebben dan vooraf gedacht. In dit artikel gaan we het hebben over de gevolgen van de coronacrisis op de crypto handel.

Economische onzekerheid

Goud, zilver en Bitcoin kunnen gebruikt worden als store of value. Een verzekering voor economisch onrustige tijden. Echter werd dit in eerste instantie in twijfel getrokken bij het uitbreken van de coronacrisis in de westerse wereld.

In maart werd namelijk duidelijk dat we met z’n allen te maken kregen met corona. Niet alleen daalde goud destijds binnen no-time met ruim 12%. Ook Bitcoin ging hard onderuit, met zo’n 50%. De schrik zat er toen goed in gezien de mogelijke economische gevolgen van het virus.

We kunnen echter maanden later concluderen dat deze daling van korte duur was. Goud is sindsdien gestegen met 16% ten opzichten van het moment voor corona. Bitcoin heeft een nog veel indrukwekkendere groei doorgemaakt. De Bitcoin koers ging namelijk ongeveer 70% omhoog ten opzichten van de prijs voor corona. 

Redenen van de groei

Een belangrijke reden van de flinke stijging van Bitcoin is onder andere juist deze economische onzekerheid. Het is duidelijk geworden dat er enorm veel ‘nieuw geld’ is bijgedrukt door de Centrale Banken. Dit is gedaan om de lokale bedrijven te ondersteunen en om de corona-periode te kunnen overbruggen.

Het heeft echter ook duidelijk gemaakt dat het geld dat we bezitten nou niet bepaald schaars is. Doordat mensen meer tijd om handen hebben aangezien ze thuis zitten was het mogelijk om op zoek te gaan naar alternatieven. Dan kom je al snel uit op bijvoorbeeld goud en Bitcoin en dit zou de prijsstijging kunnen verklaren.

Dit samen met de maatregelen die genomen zijn zoals het stoppen met cash betalingen maakt digitaal geld steeds aantrekkelijker. Grote bedrijven hebben al aangekondigd ook na de corona-periode geen cash meer aan te nemen. Hierdoor komt digitaal geld in de vorm van crypto valuta nog meer in de schijnwerpers.

De handel in cryptovaluta lijkt niet alleen populairder geworden te zijn bij consumenten. Ook zijn er dit jaar een hoop institutionele investeerders bijgekomen die voor kapitalen in Bitcoin gestoken hebben. Dit is opvallend te noemen in tijden waarin de economie door corona ‘tegengehouden’ wordt. Het vertrouwen in Bitcoin lijkt alleen maar te groeien en daarmee ook de Bitcoin koers verwachting

Gratis crypto Masterclass

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie.

.