Iedere week nemen we samen de grootste stijgers en dalers door uit de crypto wereld. De laatste maanden is dit geen straf om te doen. De meeste coins uit de top 100 van coinmarketcap gaan op het moment namelijk hard omhoog. 

De grootste stijgers

Voorop gaat het relatief nieuwe project DODO (+223,36%). De eerste keer dat we deze coin terug zagen op coinmarketcap was in september vorig jaar. De koers is in de afgelopen paar dagen hard omhoog gegaan.

Verder vinden we Pundi X NPXS (+212,25%), Ravencoin RVN (+178,94%), Holo HOT (+174,18%) en OKB (+152,98%) terug in de top 5 met coins die het hards zijn gestegen. Opvallend aan deze week is dat Ravencoin al voor de tweede week op rij in de top stijgers staat. 

Als we verder kijken dan de top 5 zien we dat nog meer coins met meer dan +100% gestegen zijn. Dit zijn stijgingen die we vaak zien in een bull markt, maar die zeldzaam zijn in de rustige momenten op de markt. De meeste coins lijken nu flink in waarde toe te nemen.

De grootste dalers

Zoals vaker in de afgelopen weken is de lijst met dalers klein. Ook zijn de dalingspercentages te overzien vergeleken met de grote stijgingen aan de andere kant.

Bovenaan de lijst met dalers uit de top 100 van coinmarketcap staat Synthetix SNX (-4,45%). Verder vinden we Avalanche AVAX (-4,11%), Algorand ALGO (-3,87%), filecoin FIL (-1,65%) en Paxos Standard PAX (-0,25%) op de lijst met ‘grootste’ dalers. 

De markt

Vergeleken met de behoorlijke stijgingen die de meeste cryptocurrency doorgemaakt hebben in de afgelopen weken en maanden is de lijst met grootste dalers bijna teleurstellend. Een daling van 5% is heel normaal en bijna niet nieuwswaardig zelfs. Helemaal niet als we aan de andere kant 10+ coins hebben die met meer dan +100% gestegen zijn in een week. 

Dit is een goede afspiegeling van de crypto markt in zijn geheel op dit moment. Het sentiment is zeer positief en het vertrouwen in coins neemt toe. Hou er wel rekening mee dat er op dit soort moment niet altijd enkel gedacht wordt aan fundamentele waarden van een project, maar dat hype ook belangrijk is. Zodra het sentiment afkoelt kun je dit snel merken in de koers.

Wat betreft de nummer 1 stijger van afgelopen week DODO is het nog interessant om te vermelden dat je dit gratis kunt verdienen op Binance op dit moment. Via de Binance Vault kun je BNB coins staken en hiervoor krijg je nu onder andere DODO tokens terug.

  1. Ga naar de Binance exchange ( <– Alleen via deze unieke link ontvang je voor altijd 10% korting op je handelskosten!)
  2. Log in of maak een account aan
  3. Stort BTC of ETH op je Binance exchange (kan eenvoudig via Bitvavo)
  4. Wissel je crypto om (market order)
  5. Gefeliciteerd, je heb de crypto gekocht en bent klaar

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.
About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.