We nemen samen iedere week de stand van zaken door uit de cryptocurrency wereld. Hiervoor bekijken we de top 100 van coinmarketcap en vertellen we je welke coins gestegen zijn en welke in waarde zijn verloren. Week 22 zag relatief veel groen, maar het sentiment op de crypto markt lijkt toch wat getemperd. 

De stijgers

Op de nummer 1 positie van grootste stijgers uit de top 100 vinden we Theta Fuel TFUEL terug (+55,83%). Verder staan Curve DAO Token CRV (+53,87%), Solana SOL (+48,92%), THETA (+47,25%) en Kusama KSM (+44,14%) op deze lijst. 

De dalers

De lijst met dalers was vorige week aanzienlijk kleiner. Bovenaan deze lijst staat Decred DCR (-10,68%). Verder vinden we Revain REV (-9,43%), Polygon MATIC (-9,12%), Helium HNT (-7,79%) en Klaytn KLAY (-6,22%) terug op deze lijst.

De markt

Door de lijst met stijgers zou je zeggen dat het sentiment weer terug bij af is in de positieve zin, maar dit is niet het geval. Het gehandelde volume op exchanges is aanzienlijk lager dan de weken ervoor. Voor bitcoin bijvoorbeeld is er in de afgelopen 7 dagen tussen de 244 en 501 miljoen per dag aan BTC verkocht en aangekocht. Deze gemiddelden lagen in de weken ervoor een stuk hoger (tussen de 536 miljoen en 3,19 miljard p/d).

Ook het zoekvolume naar bijvoorbeeld ‘bitcoin’, ‘cryptocurrency’ of ‘crypto’ is flink afgenomen in de afgelopen weken. Dit betekent dat retail beleggers in ieder geval op dit moment minder interesse tonen in de crypto wereld. Waar er minder interesse is wordt er ook minder geld uitgegeven en dit kan de volatiliteit van de laatste tijd verklaren.

In de afgelopen week zijn daarnaast ook een aantal opvallende dingen gebeurt. We schreven onder andere over de vergelijking van bitcoin met koper, de toenemende interesse in het beleggen in memes en El Salvador dat Bitcoin officieel wil erkennen als betaalmiddel. Ook heb je kunnen lezen over de koers verwachting van Dego Finance en HiFi Finance

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.