Leestijd: 2 minuten

Meest recente update: 24 maart 2022 by Kaj

We nemen iedere week de gebeurtenissen uit de crypto wereld met je door. Zo kijken we naar de grootste stijgers en dalers en proberen we andere trends te ontdekken in de koersen. Vorige week was een week met maar weinig groen.

De grootste stijgers

Het is nog niet eerder gebeurt sinds we deze artikelen schrijven dat er zo weinig groen was in de top 100 van coinmarketcap. In totaal hebben we maar vijf projecten gevonden die een koersstijging doorgemaakt hebben in de afgelopen week.

Op deze lijst staan NEM (+19,99%), OKB (+6,76%), Ravencoin RVN (+3,26%), Hedera Hashgraph HBAR (+2,09%) en Revain REV (+0,22%). Allemaal niet om over naar huis te schrijven, maar in ieder geval positief.

De grootste dalers

Je kunt je wel voorstellen dat het tegenovergestelde waar is op de lijst met grootste dalers. Op vijf na is alles in het rood geëindigd vorige week. Bovenaan deze lijst staat THETA met -28,77%.

Verder staat Tezos XTZ (-19,34%), Chiliz CHZ (-10,52%), Decentraland MANA (-18,04%) en Axie Infinity AXS (-8,47%) op deze lijst. Ondanks dat bijna alles rood is vallen de percentages nog enigszins mee. Een ‘grootste’ daling van bijna 30% valt nog mee als we dit vergelijken met dalingen die we eerder wel eens gezien hebben.

De markt

Aan deze schommelingen te zien lijkt het erop dat de markt relatief rustig bewogen heeft. Geen gigantische uitschieters omhoog of omlaag. Als we naar de marketcap kijken zien we wel dat er een behoorlijk bedrag uit de markt is verdwenen. Vorige week stond het totale bedrag in de crypto wereld namelijk op 1.204 miljard. Op het moment van schrijven is dat nog maar 1.088 miljard.

De meeste coins uit de top 10 hebben iets aan marktaandeel verloren al zijn het kleine percentages. Bitcoin heeft dit erbij gekregen en is vorige week gestegen van een dominantie van 45,31% naar 46,18%.

We schreven vorige week over verschillende koers verwachtingen op de website. Over die van UniLend, Cortex, Flow en MDEX.  


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.