Leestijd: 2 minuten

Het sentiment rondom cryptocurrency schommelt constant. Het is daarom goed om het te hebben over de voor- en nadelen zodat iedereen hier zelf een mening over kan vormen. In dit artikel gaan we het daarom hebben over de voordelen van de crypto transacties op het internet. 

Wat zijn deze voordelen?

Het grootste voordeel van crypto transacties in vergelijking met het traditionele financiële verkeer is de eigenschap dat geld direct verzonden kan worden naar de ontvanger. Er zijn geen ‘tussenpersonen’ meer nodig zoals de betaalproviders om deze transacties te doen.

Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat transacties pas na het weekend uitgevoerd worden of dat de bank moeilijk doet over de afkomst van een transactie. Helemaal in het geval van cryptocurrency is bekend dat ondernemers wel eens berichten krijgen vanuit hun bank over waar hun geld vandaan komt.

Iedere connectie met cryptocurrency is zorgwekkend voor de traditionele banken en dit terwijl ze maar al te graag hebben dat je geld op je rekeningen hebt staan. Het kunnen doen van directe transacties heeft op het internet veel interessante use-cases.

Een van de meestgebruikte toepassingen van deze online transacties zijn bij crypto casino’s. Hierbij heb je als gebruiker een wallet op het platform en kun je je crypto tegoeden storten, zoals Bitcoin, Ethereum of Litecoin

Met deze tegoeden kun je direct spelen en na iedere transactie op het platform wordt het saldo van je wallet bijgewerkt. Omdat het in dit geval gaat om crypto transacties kan de eventuele winst ook direct uitbetaald worden. Ongeacht het moment van de dag of het saldo. Deze tegoeden stort je snel weer op je eigen externe crypto wallet.

De voordelen hiervan ten opzichte van een traditioneel platform zijn de vrijheid die je hiermee hebt, maar ook de onafhankelijkheid. Zelf storten op een eigen wallet gekoppeld aan je account en niet afhankelijk van betaalproviders zoals iDEAL of PayPal die de ondersteuning van het platform in kunnen trekken.

We zijn allemaal volwassen en zouden daarom zelf moeten weten wat we met ons geld doen. Dit is een belangrijke reden dat mensen cryptocurrency gebruiken. Helemaal op het internet worden de mogelijkheden soms door regelgeving beperkt.

Door het gebruik van crypto transacties verschaf je jezelf van iets meer vrijheid en mogelijkheden. Je bent in ieder geval niet meer afhankelijk van de betaalproviders en banken voor het versturen en ontvangen van je geld. 

Natuurlijk betekent dit niet dat je je niet aan de regels moet houden. Illegale activiteiten blijven illegaal. Toch is alleen al de mogelijkheid om zonder beperkingen tegoeden te versturen voor veel consumenten al een reden om met cryptocurrency aan de slag te gaan. 

Door je goed in te lezen in de mogelijkheden en actief de laatste ontwikkelingen en regelgeving te volgen zie je de transitie naar meer online transacties voor je ogen gebeuren.

0 CommentsClose Comments

Leave a comment