De afgelopen weken en maanden gaat het goed met Bitcoin. De waarde neemt sterk toe en het lijkt er steeds meer op dat ook de algemene interesse toeneemt. Aan deze drie signalen merken we dat de interesse bij consumenten toeneemt.

Toename in het aantal entiteiten op het netwerk

Het aantal wallets is niet echt een goede graadmeter voor de populariteit van het Bitcoin netwerk, iedereen kan namelijk onbeperkt wallets aanmaken. Wat wel een positief signaal is, is de hoeveelheid nieuwe entiteiten op het netwerk. Dit wordt door Glassnode gedefinieerd als een verzameling wallet adressen die door één entiteit beheert worden. Op dit moment staat de teller op ongeveer 140,000 nieuwe gebruikers per week, het hoogste punt sinds begin 2018.

Groei in market cap

In het begin van de Coronacrisis daalde iedere financiële markt zo’n beetje, ook Bitcoin. Op het laagste punt stond de market cap van bitcoin (totale hoeveelheid waarde van de markt) op $84 miljard. Binnen 4 maanden is dit omhoog geschoten naar een waarde van ruim $210 miljard, een groei van 250%. Hieruit blijkt wel dat niet alleen nieuwe gebruikers wallets aanmaken, maar ook daadwerkelijk Bitcoin kopen om deze wallets te ‘vullen’.

Grote bedrijven zien groei in Bitcoin verkoop

Bedrijven die Bitcoin aanbieden zijn altijd een goede graadmeter voor de toenemende interesse. Zo liet Square kortgeleden weten dat het weer een recordomzet heeft gemaakt met de Cash App. Vergeleken met Q1 zag een toename van $306 naar $875 miljoen. Ten opzichte van het jaar ervoor was de groei zelfs nog groter, vergeleken met vorig jaar steeg de omzet namelijk met ruim 600%. 

Al deze signalen zijn positief en doen ook vermoeden dat de bull market is begonnen. Hoe lang dit zo door blijft gaan is afwachten maar sommige investeerders hebben hoop op een waarde van $100.000.

Beste exchanges

Bitvavo
BitMEXTrade de eerste € 1000 zonder kostenBinance
Handelen met Leverage (x2 - x100)50+ cryptocurrencyDe grootste exchange ter wereld
8 van de grootste cryptocurrency0,25% transactiekosten150+ cryptocurrency
0,075% transactiekosten0,10% transactiekosten
Bezoek de exchange
Bezoek de exchangeBezoek de exchange