Leestijd: 2 minuten

In de bruisende wereld van beleggen, hebben cryptovaluta en CFD’s (Contracts for Difference) hun stempel gedrukt. Deze instrumenten bieden zowel unieke mogelijkheden als uitdagingen. 

In deze blog gaan we in op de basics van het handelen in deze financiële producten, de voor- en nadelen, en sluiten we af met een verstandige herinnering voor alle beleggers.

De Wereld van Crypto

Cryptovaluta, zoals Bitcoin en Ethereum, zijn digitale valuta’s die gebruik maken van cryptografie voor beveiliging. Ze zijn gedecentraliseerd en worden vaak gebruikt als een alternatief voor traditionele valuta’s. Een van de grootste aanbieders in Nederland is Bitvavo.

Voordelen van Crypto

 • Potentieel Hoog Rendement: Cryptovaluta hebben de potentie om aanzienlijk in waarde te stijgen, wat kan leiden tot hoge rendementen voor beleggers.
 • 24/7 Markt: De cryptomarkt slaapt nooit. Dit betekent dat je altijd kunt handelen, ongeacht het tijdstip of de dag.

Nadelen van Crypto

 • Volatiliteit: De prijzen van cryptovaluta kunnen extreem volatiel zijn. Dit betekent dat de waarde van je investeringen snel kan stijgen, maar ook net zo snel kan dalen.
 • Regulering: Cryptovaluta worden niet op dezelfde manier gereguleerd als traditionele financiële producten. Dit kan extra risico’s met zich meebrengen.

Ben jij klaar voor de komende bull markt?

Het is moeilijk te bepalen welke cryptocurrency zullen stijgen. Gelukkig zijn hiervoor experts die het voor je uitzoeken. Je vindt hier 3 crypto parels waarvan experts een grote stijging verwachten! Ben je een actieve handelaar en wil je meer leren over het handelen? Volg dan hier een gratis Webinar en join de community met experts.


De Wereld van CFD’s

CFD’s zijn complexe financiële instrumenten die het mogelijk maken om te speculeren op stijgende of dalende prijzen in snel bewegende wereldwijde financiële markten (of producten) zoals aandelen, indices, grondstoffen, valuta’s en obligaties. Er zijn tal van aanbieders op de markt, waaronder bijvoorbeeld metatrader 4.

Voordelen van CFD’s

 • Handelen met Hefboom: CFD’s maken het mogelijk om met een hefboom te handelen. Dit betekent dat je een grotere positie kunt innemen dan het bedrag dat je hebt gestort.
 • Markten omhoog of omlaag: Met CFD’s kun je profiteren van zowel stijgende als dalende markten.

Nadelen van CFD’s

 • Risico op Verlies: Door de hefboomwerking kunnen verliezen snel oplopen. Het is mogelijk om meer te verliezen dan je oorspronkelijke inleg.
 • Complexiteit: CFD’s zijn complexe producten en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers.

Afsluitende Gedachten

Handelen in crypto en CFD’s kan een aantrekkelijke optie zijn voor beleggers die op zoek zijn naar hoge rendementen en die de complexiteit van deze instrumenten begrijpen. Echter, zoals bij elke vorm van beleggen, brengt het risico’s met zich mee. Het is mogelijk om meer te verliezen dan je oorspronkelijke inleg, vooral bij het handelen in CFD’s.

Het is belangrijk om jezelf goed te informeren en zorgvuldig te overwegen of deze vorm van beleggen bij je past. Zorg ervoor dat je een strategie hebt, je grenzen kent en bereid bent om te leren.

En onthoud altijd: hoe aantrekkelijk de potentiële winsten ook mogen lijken, investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.