Bitcoin gaat gestaag omhoog, al lijkt het moeite te hebben om echt door te breken zoals we zagen in 2017. Altcoins en in het bijzonder DeFi tokens daarentegen lijken de smaak te pakken te hebben. Veel verschillende tokens hebben namelijk al winsten gezien van x5, x10 of zelfs nog meer. Het lijkt er dan ook op dat bitcoin concurrentie krijgt wat betreft de market share. 

Overgewaardeerde aandelenmarkt

Met de gevolgen van de coronacrisis nog vol aan de gang hebben de regeringen de handen vol om bedrijven boven water te houden. Er wordt, helemaal in Amerika, gigantisch veel geld bijgedrukt om dit allemaal te bekostigen en dit zorgt voor hoge aandelenkoersen. Zo hoog zelfs dat het erop lijkt dat de aandelen op het moment overgewaardeerd zijn. 

Niet alleen de aandelenmarkt, maar ook de altcoins lijken hiervan te profiteren. In het bijzonder de DeFi tokens doen het sinds het begin van dit jaar enorm goed. Met Chainlink voorop begint het weer sterk te lijken op de bull markt in 2017. Praktisch iedere coin ging toen hard omhoog en de eerste investeerders profiteerden hiervan. Met name de ICO hype bracht destijds veel cryptocurrency naar een nieuwe all time high en dit lijkt nu te gebeuren in de DeFi markt.

Cryptocurrency projecten in de Decentralized Finance wereld schieten allemaal omhoog. Het idee van een financiële wereld zonder ‘regerende partij’ die de boel beïnvloed lijkt de menigte aan te spreken. Decentrale ‘leen platformen’ zoals Aave, maar ook ‘yield farming’ tokens zoals Compound doen het erg goed. Tegelijk gaat het aandeel in de totale markt (market share) van Bitcoin omlaag. Op het moment van schrijven staat de totale market share van BTC op ongeveer 58% waar het in maart nog ruim 5-6% hoger stond. 

Institutionele investeerders

Naast de hype die er op het moment lijkt te heersen bij DeFi tokens zorgt ook de toenemende interesse van de grootste investeerders voor extra interesse en groei. Er worden steeds meer tools gemaakt voor de grootste investeerders ter wereld om te investeren in cryptocurrency en ze weten met deze platformen veel nieuw geld aan te treffen. Zo wist Grayscale ruim $900 miljoen dollar op te halen in het tweede kwartaal van 2020 en zag ook de Cash App van Twitter een enorme groei.

Op het moment lijkt de echte bull markt nog even te wachten, maar al deze ontwikkelingen samen beginnen steeds meer te lijken op de bull markt van 2017. De interesse bij institutionele investeerders en particuliere investeerders neemt in ieder geval toe. 

Er zijn veel analisten die denken dat de echte knallers nog moeten komen al zijn er ook mensen die denken dat dit het was. Deze laatste investeerders geloven dat Bitcoin snel zijn dominantie weer terug zal pakken en dat mensen hun winsten uit de DeFi wereld weer zullen investeren in stablecoins, Bitcoin of zelfs cash. 

Handel slim

Hoe je ook naar de markt kijkt, er gebeurt in ieder geval genoeg. Wees slim met de keuzes die je maakt. Zie je een coin als Chainlink hard omhoog gaan dan is dit per definitie niet blijvend. Hoe hoog de koers zal gaan is niet zeker en ook een nieuw alt season zoals in 2017 is nog geen zekerheid. Stap niet zomaar in een markt en heb altijd een plan voor wanneer je dit wel doet. Op welke prijs ga je winst pakken en wanneer neem je je verlies? Dit zijn allemaal belangrijke onderdelen van het handelen in cryptocurrency en kunnen je veel geld opleveren of kosten. Hier vind je meer informatie over het geld verdienen met cryptocurrency. Wil je weten wat de veelbelovende crypto’s zijn de toekomst? Dan vind je die in dit overzicht.

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.