Deribit is een Nederlandse exchange waar ervaren handelaren Bitcoin en Ethereum derivaten kunnen verhandelen. Net zoals bijvoorbeeld op BitMEX kan er ook op Deribit met leverage gehandeld worden en beschikt het over de meest geavanceerde tools. In deze Deribit review bekijken we de features van de exchange, de inschrijfprocedure, de kosten en betrouwbaarheid. Is het een geschikt platform om op te handelen?

Bezoek Deribit

Aanmelden bij Deribit

Het is heel eenvoudig om een account aan te maken op Deribit. In tegenstelling tot andere exchanges waar je direct al je persoonsgegevens op moet geven kun je je bij Deribit al aanmelden met je email adres. Wil je voor grote bedragen handelen? Dan moet je nog wel die extra persoonsgegevens aanleveren.

1. Een account aanmaken

Je kunt je inschrijven bij Deribit door je e mailadres, gebruikersnaam, wachtwoord en land in te vullen.

Inschrijven Deribit
Inschrijven Deribit

2. Email bevestigen

Na je aanmelding ontvang je een email die je moet bevestigen. Hierna ben je klaar om voor het eerst rond te kijken op je account.

Op Deribit kun je niet handelen met euro’s, alleen met Bitcoin en Ethereum. Het is daarom ook niet nodig om je bankrekening te koppelen met de exchange. De enige manier om saldo op en van de exchange te krijgen is met behulp van Bitcoin. 

Onder ‘My Account’ en ‘Deposit’ kun je een deposit adres voor je BTC genereren.

Hoe gebruik je Deribit?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat Deribit een exchange is waarop actief gehandeld wordt met geavanceerde financiële instrumenten zoals Opties en Futures. Op Deribit worden deze producten aangeboden voor Ethereum en Bitcoin.

Anders dan bij exchanges zoals Bitvavo kan er op Deribit ook gehandeld worden met leverage. Dit betekent concreet dat je met meer geld dan je eigen saldo kunt handelen om hogere winsten (of verliezen) te behalen. 

Deribit interface
Deribit interface

Nadat je je account aangemaakt hebt op Deribit krijg je direct toegang tot het platform. Wat opvalt is dat de interface er relatief ‘rustig’ uit ziet. Anders dan bij sommige exchange wordt je hier niet direct overspoelt met data. 

Boven in beeld kun je eenvoudig switchen tussen de twee cryptocurrency beschikbaar op het platform. In de balk links in beeld vind je alle financiële instrumenten waarmee je kunt handelen. Alles op Deribit is redelijk vanzelfsprekend en eenvoudig te vinden en dit is prettig. 

Futures contracten, leverage trading en Perpetual contracts

Een Futures contract is als het ware een afspraak om in dit geval Bitcoin of Ethereum in de toekomst te kopen voor een bepaalde prijs. Je sluit een futures contract af voor een bepaalde datum in de toekomst en speculeert in dit geval of de koers dan hoger of lager zal zijn. Je neemt hiermee een long- of shortpositie in. 

Door leverage trading kun je zelfs gebruikmaken van een hefboomeffect om met meer geld dan je actuele saldo te handelen. Deze leverage kan tot maximaal 1:100, waarbij je feitelijk met €100 een positie in kunt nemen van €100 x 100 = €10.000.

Perpetual contracts kun je wel vergelijken met Futures contracten. Het grote verschil tussen de twee is alleen dat futures contracten een einddatum hebben waarop het contract sowieso afgewikkeld zal worden. Bij perpetual contracten is er geen einddatum en zal daarom ook niet automatisch afgewikkeld worden.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn dit niet de financiële diensten zoals je die op een standaard exchange terugvindt. Het zijn serieuze instrumenten waarmee serieus gehandeld wordt. Zorg er alleen wel voor dat je weet wat je doet, want hoewel de winst potentie groter is kun je er ook aanzienlijk sneller je geld mee verliezen, ook bij Deribit.

Verzekeringsfonds

Wat een groot voordeel is van Deribit ten opzichte van andere exchanges is dat het een verzekeringsfonds heeft. Met het traden van leverage bijvoorbeeld is het mogelijk dat een handelaar in de min komt te staan en dus de exchange nog geld schuldig is.

In het slechtste geval kan de handelaar dit niet meer terugbetalen aan gaat hij bankroet. Het verzekeringsfonds van Deribit dekt deze kosten zodat verdere problemen voorkomen worden. Dit is niet bij iedere exchange aan de orde en is daarom heel interessant voor investeerders, zeker wanneer je iets minder verstand van zaken hebt.

Deribit fee

Ook op Deribit zul je een fee betalen voor het handelen, net zoals op iedere andere exchange. Deze verschillen per product en per contract.

BTC Perpetual + Futures

Maker Rebate: 0,025%
Taker Fee: 0,075%

ETH Perpetual + Futures

Maker Rebate: 0,00%
Taker Fee: 0,05%

BTC & ETH Opties

0,04% of underlying or 0,0004 BTC/option contract
0,04% of underlying or 0,0004 ETH/option contract

Het storten van Bitcoin duurt 1 confirmation en hier worden geen extra kosten voor gerekend door Deribit. Het opnemen van je Bitcoin kost de standaard Bitcoin transactiekosten en deze zijn afhankelijk van de drukte op het netwerk. 

Deribit bewaart (gelukkig!) niet alle tegoeden in een hot wallet. De meeste van de Bitcoin en Ethereum staan veilig op een cold wallet. Hierdoor kan het voorkomen dat een opnameverzoek iets langer duurt aangezien het eerst uit de cold storage gehaald moet worden. Lees hier meer over het verschil tussen hot en cold wallets.

Is Deribit geschikt voor beginners?

Deribit is in vergelijking met sommige andere platformen relatief eenvoudig te gebruiken. Geen drukke interface en alles spreekt eigenlijk wel voor zich. Dit betekent alleen niet dat iedereen hier zomaar moet gaan handelen.

De instrumenten die je kunt gebruiken op de Deribit exchange zijn voor ervaren handelaren. Het handelen met leverage bijvoorbeeld kan je veel geld opleveren, maar brengt ook meer risico met zich mee dan traditioneel handelen in Bitcoin of Ethereum.

Zorg er daarom voor dat je genoeg tijd investeert om de basis te leren voordat je actief met leverage gaat handelen. Ben je er klaar voor? Via onderstaande link ontvang je 10% korting op je trading fee in de eerste 6 maanden!

Naar Deribit

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.