Leestijd: 2 minuten

De afgelopen dagen is er een flinke Bitcoin prijscorrectie geweest. Bitcoin (BTC) is hierdoor onder zware druk komen te staan nu het er niet in slaagt om het prijsniveau van $60.000 vast te houden. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin 4,75 procent lager op een prijs van $59.510 met een market cap van $1,12 biljoen.

Bitcoin prijscorrectie

In de afgelopen twee dagen heeft er een Bitcoin prijscorrectie plaatsgevonden van bijna 10 procent. Hiermee is meer dan $200 miljard aan vermogen van beleggers verdampt. De recente correctie in de BTC-prijs valt samen met twee grote politieke gebeurtenissen die wereldwijd plaatsvinden.

China heeft namelijk een waarschuwing gegeven voor strafmaatregelen tegen het doorgaan met Bitcoin en crypto mijnbouw in het land. Ook is de Bitcoin-prijs onder druk komen te staan nu de Amerikaanse Infrastructuurwet verschillende belanghebbenden hard wil aanpakken.

In haar voortdurende hardhandige optreden tegen crypto activa, heeft de Chinese overheid een nieuwe waarschuwing afgegeven. Ambtenaren hebben staatsagentschappen streng gewaarschuwd zich niet in te laten met cryptomining. Het afgelopen weekend heeft China ook een voormalige provinciale ambtenaar uit Jiangxi het land uitgezet voor het ondersteunen van cryptocurrency mining activiteiten.

Op maandag 15 november ondertekende de Amerikaanse president Joe Biden de Amerikaanse infrastructuurwet van $1 biljoen, die ook de cryptomarkt in de schijnwerpers zet. In principe doet het wetsvoorstel niets anders dan de IRS helpen bij het rapporteren van cryptobelastingen. Alle marktdeelnemers, zoals Bitcoin miners, handelaren en node operators, zullen zich aan de wet moeten houden.

De Amerikaanse senator Ted Cruz noemde het een “verwoestende aanval” op de opkomende crypto-industrie. Op dinsdag 16 november introduceerde de senator wetgeving om de infrastructuurwet in te trekken. Ted Cruz zei dat deze bepaling de innovatie in de crypto ruimte zal verstikken, terwijl het de privacy van veel Amerikanen in gevaar brengt.

Verschillende andere wetgevers hebben hun bezorgdheid geuit dat de nieuwe infrastructuurwet de cryptomarkt zou kunnen domineren. Dit heeft nog meer druk toegevoegd aan de algemene crypto ruimte zoals we die nu zien. Afgezien van alleen de Bitcoin prijscorrectie, hadden ook altcoins last van een correctie.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.