Decentralized Finance is hard gegroeid de afgelopen tijd en dit is niet zonder reden. Via de verschillende protocollen is het voor de gebruikers mogelijk om onderling geld (uit) te lenen en hier behoorlijke rentes op te ontvangen. Dit proces wordt Yield Farming genoemd. 

Een van de projecten die zich richt op deze populaire markt is DFI.Money. In dit artikel bekijken we daarom de DFI.Money verwachting voor de toekomst, de prijsvoorspellingen en prognose. Hiermee hopen we je een beter beeld te geven over het project.

Wat is DFI.Money?

DFI.Money is decentralized finance lending platform. Op het platform kun je vermogen inleggen en het protocol zorgt ervoor dat je de maximale yield kunt farmen door je portfolio op de achtergrond te verdelen bij de beste protocollen met de meeste ‘rente’. 

DFI.Money is een fork van Yearn.Finance. Er ontstond onenigheid bij deze laatstgenoemde over de maximale hoeveelheid tokens op het netwerk. Hierop hebben de mensen achter DFI.Money besloten een eigen protocol te maken gebaseerd op Yearn.Finance.

De overeenkomsten zijn dan ook groot tussen de beide projecten. In principe doen ze hetzelfde, maar zijn andere mensen verantwoordelijk. Een van de belangrijkste verschillen is de toevoeging van het halving systeem van bitcoin voor het vergaren van nieuwe tokens. 

Ook is de gemeenschap achter YFII voor een groot gedeelte afkomstig uit China. Het wordt dan ook wel de oosterse Yearn.Finance genoemd. 

Wat is het nut van Yield Farming?

Yield Farming is niets anders dan het leveren van liquiditeit op een protocol en hier rente voor ontvangen. De regels voor het (uit)lenen van geld zijn minder streng dan bij reguliere banken, maar daarom de rentes ook hoger. In het geval van decentralized finance leen je niet een bank, maar direct van andere gebruikers van het netwerk.

Jij als leverancier van liquiditeit krijgt hiervoor een beloning (yield). Deze rentes zijn anders op ieder protocol. Om het meeste uit je vermogen te halen zou je dus constant je vermogen moeten verschuiven om de meeste Yield te ontvangen.

De bedenker van Yearn.Finance had dit probleem en heeft hiervoor het protocol gemaakt dat deze verschuiving automatisch doet. Je hoeft zo niet constant op zoek te gaan naar de beste manier om je winst te maximaliseren. Dat doet het netwerk voor je.

DFI.Money werkt precies hetzelfde en je kunt je wel voorstellen dat dit heel interessant kan zijn. Met het oog op de toekomst en de verschuiving van leningen van banken naar DeFi is het optimaliseren van je winst een prettige feature. Hierdoor verdien je zonder er zelf extra moeite voor te doen toch altijd het maximale. Als we de rentes bekijken op onze bankrekening kan dit al snel uit.

DFI.Money koers

De DFI.Money koers is afhankelijk van verschillende factoren. Ten eerste kunnen investeerders die gebruik willen maken van Yield Farming het verdienen door liquiditeit te leveren aan het protocol. Daarnaast hebben mensen met de token stemrecht op het netwerk en kunnen ze zo dus mee bepalen welke koers er ingezet moet worden voor de toekomst.

Dit was met Yearn.Finance ook het geval en het voorstel waarop de uiteindelijk onenigheid ontstond werd zo geweigerd. Met de YFII token is er dus democratie op het netwerk. Gebruikers van DFI.Money kunnen zelf bepalen aan welke pools ze mee doen en waar ze hun liquiditeit aan verlenen. Voor investeerders kan dit dus meer vrijheid betekenen op het platform.

De YFII koers heeft aardig wat schommelingen gezien sinds de fork in 2020. Ze zijn dan ook begonnen in een bull markt en de tijd zal uitwijzen wat dit gaat doen met de DFI.Money verwachting.

DFI.Money koers verwachting

Wat betreft de DFI.Money verwachting verschillende meningen sterk. Het is een fork en heeft daarmee zelf het platform niet bedacht of gemaakt. In het verleden zijn forks vaak uitgelopen op niets, maar wat betreft de populariteit van DFI.Money kunnen we dat in dit geval niet zeggen.

Een voordeel, maar ook direct een kanttekening, is het gebruik van DFI.Money op de oosterse markt. Dit is een grote en interessante markt. Weet je het hier goed te doen dan is het hogere DFI.Money koers verwachting bijna gegarandeerd. Tegelijk vinden sommige investeerders dat er kans is op hacks. Er gaan zelfs verhalen de ronde dat er achterdeuren in het protocol gemaakt zijn, maar of dit waar is laten wij in ieder geval in het midden.

Het doel van het project, Yield Farming, is in ieder geval een use-case dat naar alle waarschijnlijkheid steeds populairder wordt. Wie wil nou niet volledig automatisch meer rente ontvangen op zijn centen? Weet DFI.Money hiervoor hét protocol te worden? Dan is de DFI.Money verwachting zeer positief voor de toekomst.

DFI.Money voorspellingen 2021 – 2028

Niemand kan met zekerheid voorspellen hoe de toekomst van DFI.Money eruit zal zien. Als we echter kijken naar de explosieve groei van Yearn.Finance en dit langs DFI.Money leggen lijkt er nog wel wat rek op te zitten.

Helemaal als we op termijn allemaal aan de yield farming gaan is er genoeg ruimte voor meerdere netwerken waarop we dit kunnen doen. In dit geval zal de YFII koers flink mee kunnen stijgen. Enkele DFI.Money prijs voorspellingen die we gevonden hebben zijn:

2021$3.368,80
2022$3.884,21
2023$4.726,06
2024$5.548,40
2025$6.898,15
2026$7.723,14
2027$8.073,68
2028$9.611,40

DFI.Money kopen

Heb je besloten dat je verder op onderzoek uit wilt naar yield farming en DFI.Money in het bijzonder? Dan kun je dit doen door YFII te kopen. DFI.Money is toegevoegd aan Bitvavo, de goedkoopste exchange van Nederland. Heb je hier nog geen account? Dan kun je je inschrijven via deze link. Doe je dat dan betaal je in de eerste week geen handelskosten!

  1. Inloggen op Bitvavo ( << schrijf je in via deze link en ontvang direct korting op je handelskosten!)
  2. Geld storten met iDeal
  3. Omzetten naar je gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.