Decentralised Finance verandert de financiële wereld naar een waar decentraliteit, transparantie en betrouwbare transacties de standaard zijn. Steeds meer crypto projecten staan op en gaan in deze nieuwe wereld aan het werk. Een belangrijk onderdeel van de DeFi wereld is de financiële data die gebruikt wordt op deze platformen. Je kunt nog zo decentraal zijn, zolang de data door een of enkele partijen geleverd wordt heb je er nog niets aan. 

DIA werkt aan het platform dat deze data gaat leveren, volledig zoals je mag verwachten van een goed werkend DeFi project. Op het platform worden gebruikers en leveranciers van data samengebracht om betrouwbare informatie voor iedereen beschikbaar te maken.

In dit artikel gaan we in op DIA. We bekijken bovendien de DIA koers verwachting voor de toekomst en nemen enkele voorspellingen onder de loep.

Wat is DIA?

DIA (Decentralised Information Asset) is een open-source platform voor financiële informatie. Door het toepassen van een beloningsstructuur worden gebruikers aangespoord om data te leveren en te valideren. Hierdoor kan altijd de juiste informatie gebruikt worden zonder dat je bang hoeft te zijn dat een enkele entiteit dit geleverd/ beïnvloed heeft.

In principe is DIA te vergeleken met Wikipedia, alleen breder. Niet alleen is de informatie op DIA in te zien, maar ook te gebruiken door andere DeFi projecten in de producten. 

Voorbeelden van de use-casee van DIA zijn bijvoorbeeld de crypto projecten als MakerDao, Synthetix en Ampleforth en vergelijkbare ondernemingen. Hier streven ze naar een zelfstandig platform, maar zijn veel afhankelijk van enkele entiteiten die de gebruikte data leveren. Met DIA als decentrale oracle oplossing kunnen dit soort projecten zich daadwerkelijk onderscheiden van de projecten die DIA niet gebruiken.

Ook handelaren en andere geïnteresseerden kunnen dankbaar gebruik maken van de geverifieerde en decentrale data op DIA. De data wordt nooit geleverd door één partij die de boel zou kunnen manipuleren.

Hoe werkt DIA?

  1. Data Request: Partijen die data nodig hebben die nog niet beschikbaar is op het platform kunnen een ‘order’ plaatsen. Aan het leveren van deze data zit een fee voor het leveren en valideren van de informatie
  2. Data submission: Door de beloning die partijen kunnen verdienen aan het leveren van data worden er nieuwe tools gemaakt zoals scrapers om nog meer informatie te verzamelen.
  3. Validation: De toegevoegde data en code voor de tools kan geverifieerd worden door de DIA token houders door middel van staking. Ook zijn er beloningen te verdienen door het opsporen van bugs op het platform
  4. Data storage: Zodra de data geverifieerd is zal het toegevoegd worden aan de open-source database op het DIA platform
  5. Usage: Door het gebruik van Oracles en APIs is de data te gebruiken door belanghebbenden. De data kan afgenomen worden voor DIA coins als betaling
DIA architectuur
DIA architectuur

DIA koers

De DIA crypto is nog een relatief nieuw project. Het is ter wereld gekomen met een token sale in augustus 2020 en hierbij werd $30 miljoen opgehaald bij investeerders. Destijds ging een DIA coin voor $0,50 over de toonbank. Hieronder is de live DIA koers te volgen in euro.

DIA koers verwachting

Decentrale data wordt steeds belangrijker. Er komt namelijk steeds vaker aan het licht dat er mogelijk gerommeld wordt met de data die wij vertrouwen en dit is niet toekomst-proof. Een tijd terug hebben we dan ook al flinke koers stijgingen gezien bij enigszins vergelijkbare projecten zoals bijvoorbeeld Chainlink.

Het bieden van een onfeilbare oracle oplossing is een use-case met hoge hype waarde, maar ook zeker een die zeer nuttig (kan) zijn. In theorie heeft ieder project in de DeFi wereld hier belang bij. Als we nog verder kijken naar de verschuiving van analoog naar digitaal kun je alleen maar filosoferen over de mogelijke toepassingen in de toekomst.

Weet DIA voet aan de grond te krijgen in deze populaire markt, dan kan dit heel positief zijn voor de DIA koers verwachting. Hoe dit zal aflopen weet niemand zeker, maar interessant is het in ieder geval. 

DIA prijs voorspelling 2020 – 2027

Er zijn talloze DIA voorspellingen op het internet te vinden die ja natuurlijk niet zomaar aan moet nemen. Wel kan het dienen als start voor je verdere onderzoek. Blijft de DIA markt groeien en wordt het op termijn ook gebruikt door mensen buiten de crypto wereld? Dan kan dit zorgen voor aanzienlijk meer vraag naar het product van DIA. Hieronder vind je enkele DIA prijs voorspellingen voor de komende jaren:

2020: $ 5,77 ($ 4,21)
2021: $ 6,36
2022: $ 7,13
2023: $ 9,00
2024: $ 11,21
2025: $ 12,97
2026: $ 12,25
2027: $ 16,30

DIA kopen

Wil je DIA kopen? Dan kun je dat doen op de bekendste exchange van Nederland, Bitvavo. Je betaalt hier de laagste handelskosten en het werkt bovendien eenvoudig. Heb je hier nog geen account, maar wil je wel handelen? Maak dan hier een gratis account aan en ontvang € 1000 aan handelskosten cadeau.

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.