Digibyte is een cryptocurrency die al relatief lang meedoet in de wereld van online betalingen. Op het moment staat DigiByte met de zijn DGB coin op plek 51 van coinmarketcap maar volgens sommigen zal dit in de toekomst gaan stijgen. In dit artikel kijken we naar de DigiByte koers en de DigiByte prijs voorspellingen.

Wat is DigiByte ook alweer?

DigiByte is een project in de wereld van de cryptocurrency dat zich richt op het faciliteren van transacties. Het is ontwikkeld in 2013 door Jared Tate en uitgegeven in 2014.

Het project en de code lijkt in de basis op dat van Bitcoin, alleen zijn er een aantal noemenswaardige veranderingen doorgevoerd. Zo is de bloktijd omlaag gebracht naar 15 seconden per block en is de totale supply met een factor van 1000x omhoog gegaan.

Dit betekent dat er maximaal 21 miljard DigiByte zullen bestaan in tegenstelling tot de 21 miljoen Bitcoin. Ook was DigiByte het eerste project dat SegWit geïmplementeerd heeft in april 2017.

DigiByte koers verwachting

De verwachtingen zijn volgens veel mensen dan ook hoog voor het project. DigiByte doet al jaren mee en de achterban is groot en nog steeds groeiende. Daarnaast hebben ze in al die jaren ook niet stilgezeten. Zo is er recent nog een samenwerking met Travala aangegaan.

Dit is een op blockchain gebaseerde organisatie waar je hotels kunt boeken. De samenwerking tussen Travala en DigiByte betekent dat DigiByte niet alleen onder de aandacht wordt gebracht bij alle gebruikers in 210 landen. Ook wordt het gebruik van de DGB token hierdoor gestimuleerd. Mensen die afrekenen in DigiByte krijgen namelijk tot soms wel 40% korting op hun boeking en dit is dan ook de moeite waard om DGB te proberen.

Zoals bij iedere cryptocurrency het geval is bepaald de user-base de waarde van het project en dit soort samenwerkingen kunnen de DigiByte koers zeker stimuleren. De DigiByte koers verwachting is wat dit betreft dan ook positief gestemd. 

Historische DigiByte koers

Zoals ieder ander crypto project heeft ook DigiByte hoge pieken en lage dalen gekend. De DigiByte All Time High was op 6 januari 2018 en stond toen op $0,135. Inmiddels is de koers weer flink afgenomen, maar dit gaat op voor nagenoeg ieder andere cryptocurrency.

De afgelopen maand bijvoorbeeld is het alweer gestegen met ongeveer 20%, maar of dit slechts een voorbode is voor de toekomst blijft gissen. De actuele DigiByte koers vind je hieronder:

DigiByte prijs voorspelling 2020 – 2026

Er zijn al veel voorspellingen gedaan over DigiByte en het is nooit met 100% zekerheid te zeggen of iets waar is. Ook moeten voorspellingen op het internet of waar dan ook altijd met een korreltje zout genomen worden, want mensen kunnen er natuurlijk een eigen agenda op nahouden en andere belangen hebben.

Maar als we kijken naar het project dan wekt het in ieder geval vertrouwen dat er nog steeds gewerkt wordt aan het project. Ook de nieuwe partnerschappen dragen eraan bij dat de DigiByte koers verwachting volgens bijvoorbeeld Coinswitch positief is voor de toekomst.

Zo verwachten ze voor DigiByte in 2020 een prijs van $0,109 ($ 0,036). De DigiByte prijs voorspelling voor 2023 is zelfs nog positiever en kan wel eens uitkomen rond de $0,21.

Mocht het helemaal goed gaan met de DGB en weten ze nog meer grote partnerschappen te verwezenlijken en de adoptie te stimuleren kan de koers in 2025 zelfs uitkomen rond de $0,5.

Niets kan met zekerheid gezegd worden, maar het is in ieder geval de moeite waard om je eens te verdiepen in DigiByte. Wellicht vind je het een geschikte aanvulling voor je crypto portfolio. Hieronder nog enkele gevonden voorspellingen:

2021: $ 0,06
2022: $ 0,07
2023: $ 0,09
2024: $ 0,10
2025: $ 0,12
2026: $ 0,13

DigiByte kopen

Wil jij nou DigiByte kopen om toe te voegen aan je portfolio? Dan kun je dit op tal van exchanges doen. Een van de gemakkelijkste manieren, in ieder geval voor de Nederlandse traders, is bijvoorbeeld Bitvavo. Eenvoudig geld storten met iDeal en je ook je winst weer direct op je bankrekening laten uitbetalen. Mijn review over de exchange kun je hier vinden.

Op dit moment heeft het platform zelfs een actie en betaal je na je aanmelding via onderstaande link de eerste week geen fee tot € 1000.

  1. Inloggen op Bitvavo ( << schrijf je in via deze link en ontvang direct korting op je handelskosten!)
  2. Geld storten met iDeal
  3. Omzetten naar je gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het bewaren van je DGB

Het bewaren van je crypto is nooit verstandig op een exchange, in ieder geval niet voor een langere periode. Gelukkig heeft DigiByte een samenwerking met onder andere Ledger, waardoor je ook je DGB op een hardware wallet kunt bewaren. Je leest hier mijn review over de Ledger Nano S. Via onderstaande link kun je er direct een aanschaffen.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.