Enige tijd geleden heb ik het boek Digital Gold van Nathaniel Popper gelezen. Je kunt dit boek zien als een soort geschiedenisboek van Bitcoin en de personen die er als eerste bij betrokken waren.  Het boek is opgebouwd in chronologische volgorde en behandeld de hele geschiedenis van Bitcoin van voor het moment dat Satoshi Nakamoto voor het eerst van zich liet horen.

Wie waren de mensen die zich als eerste geroepen voelden om zich met Bitcoin te bemoeien? Wie waren de Cypherpunks? En wat waren hun beweegredenen om zich in te zetten voor een nieuw en onbekende Bitcoin. Het boek Digital Gold geeft een duidelijke weergave van de mensen die Bitcoin gemaakt hebben tot wat het nu is en wat ze hiervoor allemaal gedaan hebben. De eerste investeerders komen aan bod, maar ook de problemen waar deze early adopters mee te maken kregen.

In het boek worden gesprekken beschreven met de bedenker van Bitcoin Satoshi Nakamoto en de Cypherpunks. Dit geeft je een duidelijk beeld van hoe er in de eerste dagen van het project gewerkt werd aan Bitcoin zoals we die nu kennen. Wie hielpen Satoshi bij de ontwikkeling en wat hebben ze precies bijgedragen aan Bitcoin?

Zelfs als je je nog niet zo lang bezig houdt met Bitcoin en de wereld van de cryptocurrency heb je ongetwijfeld al veel namen voorbij horen komen. Namen als Roger Ver, Hal Finney of de Mt. Gox exchange. In dit boek wordt duidelijk beschreven wat deze personen gedaan hebben, maar ook wat ze fout gedaan hebben. Het Mt. Gox debacle komt bijvoorbeeld uitgebreid aan bod. Waar lag het precies aan dat de grootste Bitcoin exchange van dat moment ongeveer al zijn Bitcoin verloor? En wat deed dit in die tijd met Bitcoin in het algemeen?

Het is interessant om de geschiedenis van de Bitcoin op deze chronologische volgorde te lezen. Naar mijn idee is dit boek voor iedereen die zich interesseert in Bitcoin een must om gelezen te hebben. Je zult beter begrijpen wat de beweegredenen waren van de mensen die het project van de grond geholpen hebben. Maar je zult in Digital Gold ook lezen wat er in het verleden allemaal mis is gegaan. Zodra je de geschiedenis van Bitcoin weet, begrijp je beter waar het voor staat en wat de achterliggende gedachte is.

Je kunt het boek Digital Gold van Nathaniel Popper hier aanschaffen als hardcover en hier als e-book.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.