Leestijd: 2 minuten

China is bezig met een proef met zijn e-CNY (elektrische Chinese yuan) netwerk. De regering kondigde onlangs aan dat haar e-CNY wallet publiekelijk te downloaden is via China’s Apple en Android app stores.

Introductie digitale Yuan, minder financiële privacy

Begin 2021 domineerde China de Bitcoin mijnindustrie, meer dan de helft van alle nieuwe BTC werd in China gemijnd. Halverwege het jaar was het Chinese Bitcoin-mijnen zo goed als verdwenen, omdat de regering het Bitcoin mining had verboden.

Daar waar China crypto hard aanpakte, breidde het zijn plannen voor een digitale munt van de centrale bank uit. Het creëerde een elektronische versie van de yuan, de e-CNY, die uiteindelijk biljetten en munten overbodig zal maken. Vervolgens begon het land met proefprojecten in regio’s over het hele land.

Inmiddels draait er ook een proef met de e-CNY wallet. Burgers in steden die onder de proef vallen, waaronder Shanghai en Shenzhen, kunnen zich voor de proef inschrijven. De app zal ook beschikbaar zijn voor gebruik door buitenlanders tijdens de Olympische Winterspelen van volgende maand.

Met een bevolking van 1,4 miljard vertegenwoordigt China de grootste proef tot nu toe voor door de staat uitgegeven digitale valuta. Het hoofd van het Digital Currency Research Institute, de ontwikkelaar van het project, beweerde dat in oktober vorig jaar meer dan 140 miljoen burgers een rekening hadden geopend.

Om burgers aan te moedigen het netwerk te gebruiken, hielden regeringsambtenaren digitale yuan-loterijen, waarbij ze gezamenlijk 30 miljoen yuan ($ 4,7 miljoen) uitdeelden aan 150.000 inwoners van Shenzhen en Suzhou.

De digitale yuan zou China in staat kunnen stellen de wurggreep van Ant Group en Tencent op zijn betalingsinfrastructuur te doorbreken. De regering zelf heeft gezegd dat ze het e-CNY netwerk wil gebruiken om het financiële toezicht te vergroten.

Het succes van de e-CNY zou dominante gevestigde betalingsplatforms kunnen verzwakken. Daardoor zouden beleidsmakers deze platforms meer in overeenstemming kunnen brengen met de doelstellingen van China’s financiële regelgevers. Zoals het hard aanpakken van ongeoorloofde grensoverschrijdende kapitaalstromen en de handel in Bitcoin.

Kortom, minder financiële privacy.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.