De bitcoin koers gaat soms omhoog en soms omlaag. Bij hoge koersen zie je vaak dat mensen ‘zomaar’ instappen en dat is niet altijd verstandig. Dat moet iedereen natuurlijk zelf weten, maar het is goed om te weten wat je koopt. In dit artikel daarom drie dingen die je moet weten voordat je Bitcoin koopt.

Bitcoin gaat om meer dan alleen rijk worden

Bitcoin kan gebruikt worden voor digitale transacties. Ook wordt het door mensen gebruikt als store of value. Het betekent alleen niet dat je per definitie rijk wordt zodra je bitcoin gekocht hebt. 

Dit is wellicht waar voor de mensen die het tien jaar geleden kochten, maar hoeft niet per se te gelden voor iedereen die nu instapt. Rijk worden is dan ook niet altijd de juiste insteek voor het kopen van bitcoin al lijkt de bitcoin koers verwachting positief. 

Door het kopen van Bitcoin wordt je onderdeel van een community die nadenkt over de huidige financiële wereld, de bankenwereld en de financiën van de toekomt. Met Bitcoin kom je een stap dichter in de buurt van het daadwerkelijk beheren van je eigen geld en toekomst. 

HODL is een echte strategie

Actief handelen is lang niet altijd noodzakelijk of zelfs aan te raden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat HODL een zeer goede strategie is. Het instappen voor de lange termijn en het beheren van een klein percentage van het netwerk is voldoende.

HODL staat voor het bewaren van Bitcoin zonder het te verkopen, ongeacht de actuele bitcoin waarde. Dollar Cost Averaging is hiervoor een goede strategie. Iedere week / maand / jaar een x-bedrag/percentage aan Bitcoin kopen en bewaren voor de toekomst.

Het altijd maar proberen in te spelen op de koersen is voor sommigen interessant. Mensen die actief bezig zijn met technische analyse kunnen hier hun voordeel mee doen. Voor de ‘normale’ investeerder is dit ten eerste te veel werk en ten tweede te riskant. 

Gewoon Bitcoin kopen en bewaren voor de toekomst is een van de meest winstgevende strategieën gebleken. Wil je meer leren over het investeren in bitcoin en cryptocurrency? Dan kun je met deze gratis Masterclass beginnen.

Het bewaren van je Bitcoin is essentieel

Bitcoin kopen is een ding. Het bewaren over een periode van jaren is heel wat anders. Hiervoor heb je een goede en bovendien eenvoudig te gebruiken wallet nodig. Je kunt op talloze ingewikkelde manieren je Bitcoin bewaren, maar het belangrijkste is dat het werkt.

Kies een wallet waarbij je je eigen private key kunt beheren. Bewaar je Bitcoin niet op een exchange en laat bovendien je private key nergens slingeren. 

Er zijn genoeg verhalen te vinden op het internet waar iemand voor een vermogen aan Bitcoin is verloren door foute opslag. Met een hardware wallet zit je altijd goed, bijvoorbeeld een Ledger Nano X. Maak het proces niet moeilijker dan het is.

Schrijf je private key op en bewaar dit op meerdere plekken op papier. Het liefst op een Cryptotag of iets dergelijks om jezelf echt voor de lange termijn in te dekken.

Bitcoin is meer dan alleen ‘snel geld verdienen’. Er gaat een hele filosofie achter schuil die heel interessant is voor mensen die zich bezig houden met economie en de toekomst. Besluit je in te kopen?

Zorg dan in ieder geval dat je de opslag goed op orde hebt, want sommige voorspellingen lopen op tot meer dan $1 miljoen per Bitcoin. In dit overzicht vind je enkele geschikte exchanges waarop je uit de voeten kunt.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.
About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.