Leestijd: 2 minuten

Denk je nu, wat Dogecoin beter dan Bitcoin? Ja, volgens de CEO van Tesla, Elon Musk, is dit het geval. Waarom? Dat legt hij hieronder uit.

Dogecoin beter dan Bitcoin

Het is een behoorlijk onstuimig jaar geweest voor de CEO van Tesla en SpaceX oprichter, Elon Musk. In 2021 waren er maar weinig dagen waarop zijn amusante (soms controversiële) initiatieven, opmerkingen, of Tweets niet het nieuws haalden. Terecht werd hij door het tijdschrift Time uitgeroepen tot Persoon van het Jaar.

In een recent interview met Time deelde Musk opnieuw zijn gezindheid naar Dogecoin. Hij beweert namelijk dat Dogecoin beter geschikt is voor transacties dan Bitcoin. Sterker nog, hij zei dat Bitcoin absoluut geen vervanger is voor transactievaluta.

“Het transactievolume van Bitcoin is laag en de kosten per transactie zijn hoog. Bitcoin is misschien een goede opslagplaats van waarde, maar fundamenteel is Bitcoin geen goed vervanger voor transactievaluta,” zo zei Musk.

Hij voegde hieraan verder toe dat “ook al werd het als een flauwe grap gecreëerd, het totale transactievolume voor Dogecoin een veel hoger potentieel heeft dan Bitcoin.

Musk ging verder door te zeggen dat Dogecoin licht inflatoir is. Maar dat inflatoire getal is een vast getal in plaats van een percentage. Dat betekent dat na verloop van tijd het inflatiepercentage zal afnemen”, aldus Musk. Musk legde ook uit waarom dat een goede zaak is. Hij gaf aan dat het mensen aanmoedigt om Dogecoin uit te geven in plaats van het als investering aan te houden.

Musk’s pro-houding tegenover cryptocurrencies is geen geheim. Eerder dit jaar had Tesla een aankoop van Bitcoin ter waarde van $1,5 miljard bekendgemaakt in een SEC filing. Hij is echter “geen enorme hater van fiat valuta zoals velen in de crypto-wereld dat wel zijn”.

Musk gelooft dat er voordelen zijn met crypto boven fiat. Overheden kunnen bijvoorbeeld fiat geld bijdrukken en er een fikse inflatie mee creëren. De meeste crypto-valuta’s daarentegen zijn deflatoir van aard.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.