Het is duidelijk dat Bitcoin enorm hard gegroeid is in de jaren sinds het bestaat. Niet alleen de computer-slimme mensen zijn er nu van op de hoogte, maar ook het bankwezen en de regeringen zijn er actief mee bezig.

Niet iedereen is er overigens van overtuigd dat Bitcoin een goed einde zal krijgen en het is daarom interessant om te zien wat de aller rijksten ter wereld zeggen over Bitcoin. 

Dat is precies waar we in dit artikel naar gaan kijken. De uitspraken gedaan door miljardairs, zowel binnen als buiten de wereld van de cryptocurrency.

Jeff Bezos – Amazon

De oprichter van Amazon, Jeff Bezos, is de rijkste man ter wereld. Het is dan ook logisch om direct naar zijn mening te zoeken als het gaat om Bitcoin en het verkrijgen van ‘rijkdom’. 

Interessant is het dan ook om te ontdekken dat hij het maar weinig over Bitcoin heeft, althans in het openbaar. Wel wordt er al tijden gespeculeerd dat hij al veel in bitcoin geïnvesteerd zou hebben, maar dit is niet met zekerheid te zeggen.

Het is duidelijk dat hij een grote speler is met veel kapitaal en dus ook veel impact kan hebben op de bitcoin markt. Zou hij met zijn kapitaal gaan investeren, dan is dit duidelijk te merken aan de Bitcoin koers

Ook heeft de CEO van Binance, CZ, uitgesproken te wachten op het moment dat Amazon bitcoin gaat accepteren als betaalmethode. Je kunt je voorstellen dat dit voor enorm veel nieuwe gebruikers zal zorgen, doordat wereldwijd iedereen direct met Bitcoin in aanraking komt op het grootste online shopping platform.

Ondanks de schaarse uitspraken van Bezos over Bitcoin zijn de uitspraken die hij gedaan heeft over het internet en Amazon in de begindagen ook goed te betrekken op Bitcoin nu. Daarover kun je meer lezen in dit artikel, hier kun je ook het interview vinden waar hij zijn ideeën uitlegt.

Bill Gates – Microsoft

De oprichter van Microsoft en de man die nog langer op de nummer 1 plek van rijkste mensen heeft gestaan is Bill Gates. Nagenoeg iedereen kent hem wel en het is daarom ook interessant om te kijken naar zijn uitspraken over Bitcoin.

Opvallend is dat hij jaren geleden nog relatief positief was, maar dat dit langzaam is omgeslagen. Zo heeft hij in 2014 aangegeven cryptocurrency de beste currency te vinden. Hij kwam hier alleen in 2018 al op terug. 

Toen noemde hij Bitcoin een speculatieve currency en van weinig waarde omdat het niets produceerde. Opvallend aan deze uitspraak vind ik dat hij de anonieme transacties een gevaar noemt, wat zou betekenen dat Bitcoin wel degelijk iets van waarde produceert, namelijk privacy. 

Wel heeft hij Blockchain, de achterliggende technologie van Bitcoin, genoemd als een zeer interessante technologie. 

Mark Zuckerberg – Facebook

De oprichter van Facebook zal zich wellicht niet zo snel positief uitlaten over Bitcoin. Het is echter wel duidelijk dat hij veel heil ziet in de technologie en de potentiële toepassingen.

Vorig jaar was namelijk zijn project Libra veel in het nieuws. De stablecoin gemaakt door Facebook zelf in samenwerking met veel grote techbedrijven (waarvan al veel zich inmiddels teruggetrokken hebben).

Met name de privacy-gevoeligheid van onze financiële data in de handen van Facebook zorgen voor veel vragen van regelgevers over de hele wereld. Zuckerberg blijft echter doorzetten en het is dan ook duidelijk dat hij Bitcoin en aangrenzende technologieën erg hoog heeft zitten.

Larry Ellison – Oracle

Larry Ellison, de co-founder van de softwaregigant Oracle is in tegenstelling tot de eerder genoemde miljardairs erg uitgesproken over Bitcoin en blockchain technologie.

Hij ziet in dat ook bedrijven en instellingen buiten de financiële wereld veel baat kunnen hebben bij het gebruik van de Blockchain.

“Increasingly, companies outside of finance are using blockchain technology to replace long-held authentication practices in law, real estate and shipping”.

Dat de mogelijke toepassingen voor blockchain en Bitcoin nog niet allemaal ontdekt zijn is duidelijk. Het staat zelfs nog in de kinderschoenen. Er wordt daarom ook steeds vaker getest met bijvoorbeeld het beveiligen van stemmen bij verkiezingen.

Michael Bloomberg – Bloomberg L.P.

Bloomberg heeft zijn hand in tal van industrieën. Hij is rijk geworden op de financiële markt door financiële systemen te ontwikkelen en deze als het ware te leasen tegen een fee. Daarnaast heeft hij veel mediabedrijven onder dezelfde naam. Hij deed afgelopen jaar zelfs mee aan de Amerikaanse verkiezingen.

Ook Bloomberg ziet cryptocurrencies als een asset die nu al vele miljarden waard is en erkent dan ook de mogelijke onderliggende waarde. Wel heeft hij bij deze uitspraak genoemd dat voor ieder goed punt aan Bitcoin en blockchain er op dit moment ook nog veel rotte appels in de markt zitten.

Jack Ma – Alibaba Group

Jack Ma van de e-commerce gigant uit China heeft gemengde gevoelens over Bitcoin. Hij noemt de technologie erg interessant omdat hij met name geïnteresseerd is in een cashloze samenleving. Dit is de reden dat hij Bitcoin al tijden in de gaten houdt. 

Wel noemt hij dat Bitcoin op dit moment nog steeds in een bubbel kan zitten. Hij geeft aan dus met name geïnteresseerd te zijn in de technologie achter Bitcoin. De vraag is hierbij alleen of je deze twee los van elkaar kunt zien en of het een zal bestaan zonder het ander.

Elon Musk – Tesla

Elon Musk is erg populair bij de Bitcoin gemeenschap. Hij houdt af en toe van een goede meme en heeft dan ook al een aantal grappen uitgehaald op Twitter met de Bitcoin gemeenschap. Een keer zelfs ‘zo grappig’ dat zijn Twitter account tijdelijk geblokkeerd werd’.

Hij heeft zich echter nooit volledig voor Bitcoin uitgesproken. Hij verwacht dat het cash geld zoals we dat nu kennen zal verdwijnen en noemt cryptocurrency als een veel beter alternatief. Hij is met name nog terughoudend gezien het stroomverbruik van Bitcoin. 

Als het gaat om Bitcoin is Musk ‘neither here nor there’. De technologie noemt hij heel interessant maar tegelijk vindt hij het stroomverbruik en de anonieme transacties die voor criminele doeleinden wordt gebruikt maar niets.

Michael Novogratz – Galaxy Digital Holdings

Novo zoals hij genoemd wordt door de Bitcoin gemeenschap heeft zijn centen verdiend als hedge fund manager. Mede hierdoor is hij miljardair geworden en heeft hij tal van bedrijven opgericht in de crypto wereld, waaronder de crypto merchants bank Galaxy Digital Holdings. 

Hij is in de Bitcoin gemeenschap bekend geworden doordat hij het bij het juiste eind had wat betreft zijn voorspelling voor Bitcoin. Hij voorspelde namelijk dat Bitcoin de $10.000 zou halen tegen het einde van 2017 en dit bleek de waarheid te zijn.

Novogratz verwacht dat Bitcoin het digitale goud zal worden (zoals heel duidelijk beschreven in dit boek). Hij heeft ongeveer 30% van zijn vermogen in cryptocurrency gestopt en blijft enthousiast ondanks de prijsschommelingen. Het is duidelijk dat Novo het speelt over de lange termijn.

Tim Draper – Investeerder

Net zoals Novo is ook Tim Draper erg positief over Bitcoin. Hij heeft de voorspelling gedaan dat Bitcoin tegen het einde van 2022 de $250.000 zal behalen en noemde deze voorspelling zelfs ‘aan de lage kant’. 

Hij is in de Bitcoin gemeenschap bekend geworden doordat hij in 2014 Bitcoin kocht van een politie veiling met een waarde van ongeveer $19 miljoen. Helemaal als je de prijzen van nu met toen vergelijkt bleek dit een goede investering!

Winklevoss tweeling – Gemini

Twee opvallende figuren in de Bitcoin wereld zijn ook de Winklevoss tweeling. Ze hebben bekendheid gekregen door de rechtszaak die ze met Mark Zuckerberg gehad hebben. Zuckerberg zou namelijk het idee van Facebook van ze gestolen hebben en als je dit boek leest dan zou dit zomaar eens waar kunnen zijn.

Het is echter anders gelopen en de toekomst zal uitwijzen wie nou het beste uit de strijd is gekomen. Met het geld dat de tweeling aan de rechtszaak heeft overgehouden zijn ze onder andere gaan investeren in de eerste Bitcoin bedrijven. 

Toen hun investering mede door het falen van Mt. Gox in de soep liep zijn ze hun eigen cryptocurrency exchange begonnen, Gemini. Het doel van deze exchange is onder andere om aan alle regelgeving te voldoen. 

Ook hebben de broers een gigantische hoeveelheid Bitcoin opgekocht. Naar schatting ongeveer 1% van alle Bitcoin! Het zou dus goed kunnen dat van iedereen op deze lijst de Winklevoss tweeling het meeste vertrouwen hebben in Bitcoin.

Warren Buffet – Berkshire Hathaway

Wellicht de meest succesvolle investeerder ter wereld, Warren Buffet, staat erom bekend niet zoveel heil te zien in Bitcoin. Hij vindt het geen currency en ziet niet in waarom mensen het willen hebben.

Wel is hij er onlangs voor de duur van een lange lunch mee in aanraking geweest door Justin Sun. De oprichter van Tron had namelijk een record verbroken bij de veiling die ieder jaar gehouden wordt voor een lunch met Buffet. De inhoud van deze lunch is niet naar buiten gekomen, maar het zal ongetwijfeld over cryptocurrency gegaan zijn. Het valt alleen te betwijfelen of de mening van Buffet verbeterd is ten opzichte van Bitcoin.

Het is duidelijk dat de meningen sterk verdeeld zijn over Bitcoin als een (wereld) currency. Over blockchain zijn al veel meer mensen enthousiast. Alleen de toekomst zal uitwijzen waar Bitcoin naartoe gaat en de mening van deze personen zal dit niet veranderen. Ook is het interessant om te lezen hoe de mening verdeelt zijn over verschillende onderwerpen zoals het verbruik van stroom en het gebruik van anonieme transacties.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.