Dogecoin is ooit begonnen als grap, maar doet nog steeds mee op het internet. Een hoop mensen vinden het leuk en op de een of andere manier schiet de koers soms hard omhoog. In de nacht van 28 op 29 januari bijvoorbeeld schoot de koers met ruim 500% omhoog.

Hoe kan dit?

Op 28 januari in de ochtend stond de Dogecoin koers op een waarde van ongeveer € 0.006 per DOGE. Binnen een dag steeg de koers gigantisch tot het toppunt van € 0.064. Een stijging van ruim x 10. Normaal gesproken zou je je kunnen afvragen of er nieuwe ontwikkelingen geweest zijn bij een project dat het zo hard is gestegen, maar in dit geval heeft het een andere reden.

Een van deze redenen zou heel goed het gedoe rondom GameStop kunnen zijn. Markten zijn gesloten en handelaren kregen niet de kans om te genieten van een zogenaamde ‘vrije markt’. Dit maakt de problematiek in de financiële wereld nogmaals duidelijk, er mag eigenlijk geen geld verdient worden als dit ten koste gaat van de hedgefunds. 

Op internet forums zoals Reddit wordt op subforum r/Wallstreetbets daarom nu ook veel gesproken over cryptocurrency. De kans is namelijk aanzienlijk kleiner dat in deze markt de handelsplatformen gesloten worden. Helemaal als we het hebben over de DeFi wereld. Ook werd er gehoor gegeven aan de oproepen om sommige altcoins te kopen, waaronder Dogecoin.

dogecoin pump
Dogecoin Pump

Hierdoor steeg de koers hard en stond de coin even in de top 10 van grootste cryptocurrency ter wereld. De koers is inmiddels weer onderweg naar beneden, maar er zijn ongetwijfeld een hoop mensen geweest die hier een behoorlijk zakcentje aan overgehouden hebben.

Let op met dit soort grote koersstijgingen, want vaak heeft het niets met de fundamentele waarde van het project te maken. In dit geval lijkt er spraken te zijn van een gecoördineerde actie of in elk geval een plotselinge toename in de interesse. In het ergste geval een gerichte actie die ook wel een Pump & Dump genoemd wordt. Investeer nooit zomaar in een coin die met 500% omhoog gaat binnen enkele uren. Je weet hierbij altijd zeker dat de koers net zo hard weer omlaag gaat.

  1. Ga naar Litebit
  2. Login of maak hier een account aan
  3. Klik in het menu op ‘kopen’ en zoek je crypto
  4. Geef aan hoeveel je wilt kopen en reken af
  5. Gefeliciteerd, je hebt je crypto gekocht!

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.