Leestijd: < 1 minuut

Dogecoin handelaren verloren bijna $ 18 miljoen aan liquidaties in de vroege ochtenduren van vrijdag. Dit terwijl de Dogecoin (DOGE) munt 14% was gestegen na de aankondiging van Tesla. Hoe kon dat gebeuren?

Dogecoin boekt winst, handelaren verliezen

De aantallen waren veel hoger dan de liquidaties van Bitcoin of Ethereum futures, die meestal de grootste liquidaties hebben van alle cryptocurrencies door het grotere handelsvolume.

Gegevens van analyse-tool Coinglass toonden aan dat 60,81 miljoen Doge munten geliquideerd werden op verschillende cryptocurrency beurzen. De DOGE munt op exchange OKEx had $7,71 miljoen aan liquidaties, terwijl futures producten op exchange Binance $2,75 miljoen aan liquidaties hadden.

De liquidaties vonden plaats toen de prijs van de cryptocurrency vrijdag omhoogschoot. Dit na de aankondiging van Elon Musk dat elektrische autofabrikant Tesla DOGE als betaalmiddel voor sommige producten zou accepteren.

Elon Musk, de CEO van Tesla Motors, staat bekend als “Dogecoin Father”. Hij kreeg deze titel vanwege zijn consequente steun voor Doge en ook omdat zijn tweets de prijsactie van Dogecoin beïnvloeden. Elon Musk is al sinds 2019 een die-hard supporter van Dogecoin.

In augustus 2021 kondigde Dogecoin een nieuwe Dogecoin Foundation aan met Vitalik Buterin als bestuursadviseur samen met Elon Musk vertegenwoordiger Jared Birchall. In december presenteerde de Dogecoin Foundation een stappenplan om van de meme munt een meer technisch project te maken.

Dit was de eerste routekaart in de achtjarige geschiedenis van Dogecoin. De Dogecoin Foundation is op dit moment maar liefst acht nieuwe projecten aan het verkennen. Waaronder de lancering van LibDogecoin en GigaWallet implementaties.

Dogecoin handelde in de vroege uren van vrijdag op $ 0,20, een stijging van 25% ten opzichte van de prijs van $ 0,16 die donderdagavond werd gezien. Op het moment van schrijven heeft de digitale asset echter een lichte dip gehad en noteert op $0.19.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.