Dogecoin is een Cryptocurrency begonnen als ‘joke currency’. De munt van het project, de DOGE, lijkt enorm op de Shiba Inu hondensoort en is afgeleid van de bijbehorende internet meme, dit is dan ook het logo. De Dogecoin heeft misschien wel een van de grootste en fanatiekste communities in de Cryptocurrency gemeenschap, met ongeveer 92.000 abonnees op de Dogecoin reddit.

 

Wat is Dogecoin?

DOGE is op 6 december 2013 begonnen als een ‘joke currency’. Het is opgericht door Billy Markus en samen met de programmeur Jackson Palmer is de munt werkelijkheid geworden. Twee maanden na de start van Dogecoin was de grap uitgegroeid tot een serieuze munt. In januari 2014 had de markt al een omvang van 60 miljoen dollar, maar inmiddels is dit al meer dan 1 miljard dollar. De munt is gebaseerd op Luckycoin, welke op zijn beurt weer afgeleid is van Litecoin.

Dogecoin is een PoW-munt, wat betekent dat er gemined kan worden om de munt te verkrijgen. Op dit moment circuleren er ruim 112 miljard DOGE en hier komen er jaarlijks 5,2 miljard bij. Er zit geen maximum aan.

Wat heeft de Dogecoin gemeenschap allemaal gedaan?

DOGE is vooral bekent om zijn actieve gemeenschap op social media. Dit is ook de reden dat ze een ‘tip’ functionaliteit hebben op een aantal grote platformen. Zo kun je bijvoorbeeld op Reddit of in de chat gebruikers een fooi geven wanneer ze leuke content plaatsen.

Dit wordt door een bot gedaan en deze maakt automatisch het aantal Dogecoin over dat jij aangeeft. Op deze manier is de Dogecoin gemeenschap al een paar keer in het nieuws geweest, want ze doen namelijk ook een croudfunding voor bepaalde doeleinden:

  • In 2014 met de winterspelen is er een croudfund actie geweest voor het bobslee team van Jamaica. Deze hadden zich geplaatst, maar konden dit niet betalen. Op de tweede dag van de croudfunding was er al $36.000 opgehaald
  • De Dogecoin foundation heeft in samenwerking met de Charity: Water een project in Kenia gestart om daar een put te bouwen. Ook hier is ruim $30.000 dollar voor opgehaald.
  • In maart 2014 heeft de DOGE gemeenschap een NASCAR team gesponsord. Er is toen ruim $55.000 dollar opgehaald en de bestuurder reed in een Dogecoin/reddit outfit rond.
Dogecoin race

Dogecoin nieuws

Dogecoin heeft een grote gemeenschap waarin veel informatie gedeeld wordt. Zo kun je Dogecoin nieuws vinden op verschillende sociale media zoals de Dogecoin reddit, Dogecoin twitter en de Dogecoin bitcointalk pagina.

Beste Dogecoin wallet?

Welke Dogecoin wallet je wilt gebruiken is natuurlijk aan jezelf. Daarom zijn er meerdere Dogecoin wallets beschikbaar:

  • Dogecoin biedt zelf verschillende desktop wallets aan voor verschillende besturingsystemen. Deze zijn te downloaden vanaf de DOGE website.
  • Daarnaast is Dogecoin te gebruiken in combinatie met je Ledger Nano S. Dit is een hardware wallet waarbij je munten veilig offline opgeslagen worden. Deze Dogecoin wallet is de veiligste manier om je DOGE te bewaren, want met de DOGE hardware wallet staan je munten niet in verbinding met het internet.

Dogecoin koers

De Dogecoin koers is zoals de meeste projecten sterk afhankelijk van de hoeveelheid mensen die Dogecoin kopen. Hoe meer mensen het aanschaffen, hoe beter dit is voor de Dogecoin koers.

Wat wel opvallend is als we naar de actuele Dogecoin koers kijken is de volatiliteit. Ieder project is hier onderhevig aan, maar bij Dogecoin lijkt de prijs het een aantal keer per jaar te stijgen om vervolgens weer te dalen. Bij de meeste andere cryptovaluta is ziet een zelfde grafiek er toch anders uit.

Dogecoin koers verwachting

De meeste mensen hebben geen hoge verwachtingen wat betreft Dogecoin en de echte toepassingen in de wereld. Het is duidelijk dat de coin opgericht is uit grap en dat het niet de bedoeling is om de financieele wereld te veroveren.

Toch is het opvallend dat de Dogecoin koers met iedere bull markt mee omhoog gaat. Dit komt voornamelijk door de grote achterban die het project heeft. Iedereen wil toch wat Dogecoin hebben om mee te doen met de hype. De Dogecoin koers verwachting is daarom positief voor de toekomst. Het heeft bewezen al jaren mee te doen.

Dogecoin prijs voorspelling 2021 – 2026

Wat betreft de Dogecoin voorspellingen liggen deze ver uit elkaar. Waar de een verwacht dat de interesse langzaam zal afnemen verwacht de andere dat Dogecoin voorlopig nog wel mee doet. Enkele Dogecoin voorspellingen die we gevonden hebben zijn:

2021: $ 0,021
2022: $ 0,026
2023: $ 0,029
2024: $ 0,033
2025: $ 0,037
2026: $ 0,042

Dogecoin kopen

Omdat het Dogecoin project en de DOGE coin erg populair zijn kun je DOGE op veel exchanges kopen. Een van deze exchanges is Litebit. Dogecoin kopen kun je hier eenvoudig doen door gebruik te maken van onder andere iDeal, je creditcard en nog veel meer betalingsmethoden.

  1. Ga naar Litebit
  2. Login of maak hier een account aan
  3. Klik in het menu op ‘kopen’ en zoek je crypto
  4. Geef aan hoeveel je wilt kopen en reken af
  5. Gefeliciteerd, je hebt je crypto gekocht!

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.