Wat is Dogecoin? Alles over de Dogecoin koers en Dogecoin kopen

Dogecoin is een Cryptocurrency begonnen als ‘joke currency’. De munt van het project, de DOGE, lijkt enorm op de Shiba Inu hondensoort en is afgeleid van de bijbehorende internet meme, dit is dan ook het logo. De Dogecoin heeft misschien wel een van de grootste en fanatiekste communities in de Cryptocurrency gemeenschap, met ongeveer 92.000 abonnees op de Dogecoin reddit.

 

DOGE is op 6 december 2013 begonnen als een ‘joke currency’. Het is opgericht door Billy Markus en samen met de programmeur Jackson Palmer is de munt werkelijkheid geworden. Twee maanden na de start van Dogecoin was de grap uitgegroeid tot een serieuze munt. In januari 2014 had de markt al een omvang van 60 miljoen dollar, maar inmiddels is dit al meer dan 1 miljard dollar. De munt is gebaseerd op Luckycoin, welke op zijn beurt weer afgeleid is van Litecoin.

Dogecoin is een PoW-munt, wat betekent dat er gemined kan worden om de munt te verkrijgen. Op dit moment circuleren er ruim 112 miljard DOGE en hier komen er jaarlijks 5,2 miljard bij. Er zit geen maximum aan.

Wat heeft de Dogecoin gemeenschap allemaal gedaan?

DOGE is vooral bekent om zijn actieve gemeenschap op social media. Dit is ook de reden dat ze een ‘tip’ functionaliteit hebben op een aantal grote platformen. Zo kun je bijvoorbeeld op Reddit of in de chat gebruikers een fooi geven wanneer ze leuke content plaatsen. Dit wordt door een bot gedaan en deze maakt automatisch het aantal Dogecoin over dat jij aangeeft. Op deze manier is de Dogecoin gemeenschap al een paar keer in het nieuws geweest, want ze doen namelijk ook een croudfunding voor bepaalde doeleinden:

  • In 2014 met de winterspelen is er een croudfund actie geweest voor het bobslee team van Jamaica. Deze hadden zich geplaatst, maar konden dit niet betalen. Op de tweede dag van de croudfunding was er al $36.000 opgehaald
  • De Dogecoin foundation heeft in samenwerking met de Charity: Water een project in Kenia gestart om daar een put te bouwen. Ook hier is ruim $30.000 dollar voor opgehaald.
  • In maart 2014 heeft de DOGE gemeenschap een NASCAR team gesponsord. Er is toen ruim $55.000 dollar opgehaald en de bestuurder reed in een Dogecoin/reddit outfit rond.

Dogecoin nieuws

Dogecoin heeft een grote gemeenschap waarin veel informatie gedeeld wordt. Zo kun je Dogecoin nieuws vinden op verschillende sociale media zoals de Dogecoin reddit, Dogecoin twitter en de Dogecoin bitcointalk pagina.

Beste Dogecoin wallet?

Welke Dogecoin wallet je wilt gebruiken is natuurlijk aan jezelf. Daarom zijn er meerdere Dogecoin wallets beschikbaar:

  • Dogecoin biedt zelf verschillende desktop wallets aan voor verschillende besturingsystemen. Deze zijn te downloaden vanaf de DOGE website.
  • Daarnaast is Dogecoin te gebruiken in combinatie met je Ledger Nano S. Dit is een hardware wallet waarbij je munten veilig offline opgeslagen worden. Deze Dogecoin wallet is de veiligste manier om je DOGE te bewaren, want met de DOGE hardware wallet staan je munten niet in verbinding met het internet.

Dogecoin koers

De Dogecoin koers is zoals de meeste projecten sterk afhankelijk van de hoeveelheid mensen die Dogecoin kopen. Hoe meer mensen het aanschaffen, hoe beter dit is voor de Dogecoin koers.

Wat wel opvallend is als we naar de actuele Dogecoin koers kijken is de volatiliteit. Ieder project is hier onderhevig aan, maar bij Dogecoin lijkt de prijs het een aantal keer per jaar te stijgen om vervolgens weer te dalen. Bij de meeste andere cryptovaluta is ziet een zelfde grafiek er toch anders uit. De actuele Dogecoin koers zoals op het moment van schrijven is te vinden op onderstaande afbeelding.

Dogecoin koers
Dogecoin koers

Dogecoin kopen

Omdat het Dogecoin project en de DOGE coin erg populair zijn kun je DOGE op veel exchanges kopen. Een van deze exchanges is Litebit. Dogecoin kopen kun je hier eenvoudig doen door gebruik te maken van onder andere iDeal, je creditcard en nog veel meer betalingsmethoden.

.

Beste exchanges

Bitvavo
BitMEXTrade de eerste € 1000 zonder kostenBinance
Handelen met Leverage (x2 - x100)50+ cryptocurrencyDe grootste exchange ter wereld
8 van de grootste cryptocurrency0,25% transactiekosten150+ cryptocurrency
0,075% transactiekosten0,10% transactiekosten
Bezoek de exchange
Bezoek de exchangeBezoek de exchange

Crypto masterclass

crypto masterclass