Leestijd: 2 minuten

Nu cryptocurrency in een rap tempo populairder wordt neemt ook de hoeveelheid exchanges toe. Dat is voor de consument een goed teken, want het betekent concurrentie. Concurrentie betekent in de meeste gevallen goedkopere handelskosten, meer keuzes en betere handelsinstrumenten. Toch kan het best lastig zijn om je weg te vinden tussen al die exchanges.

Waar moet je op letten?

Je mag er wel vanuit gaan dat de meeste exchanges, helemaal die in Nederland, van goede kwaliteit zijn. In Nederland moet iedere exchange ingeschreven staan bij De Nederlandsche Bank (DNB). Hiermee weet je zeker dat bijvoorbeeld de eigenaar van het platform er niet met al je cryptocurrency vandoor gaat zoals we ook wel eens gezien hebben in het buitenland.

De platformen voldoen aan alle regelgeving en voorkomen bovendien het witwassen en de financiering van terrorisme. Dat is wat iedere exchange in Nederland gemeen heeft, naast het faciliteren van de handel in cryptomunten. Verder verschillen de exchange onderling erg van elkaar, ze moeten natuurlijk wel blijven concurreren.

De een richt zich op de kleinere cryptocurrency, de ander op gebruiksgemak en weer een andere exchange biedt de goedkoopste handelskosten. Wil je bitcoin omzetten naar euro, dan is het wel zo handig dat dat zonder al te veel gedoe kan. Een mobiele applicatie zou in dat geval een goede feature kunnen zijn. Het is verstandig om na te denken waar jij als handelaar behoefte aan hebt. Zoek een geschikte exchange die in dat straatje past.

Een actieve handelaar zoekt bijvoorbeeld een exchange met lage handelskosten. Iemand die altijd zoekt naar de nieuwste pareltjes zou meer aandacht moeten besteden aan het vinden van exchanges met een groot assortiment (kleinere) coins. 

Je kunt dit onderzoek doen door reviews te lezen. Lees ervaringen op Cryptokoersgids over Bitvavo, deze website en andere platformen om een goed beeld te krijgen van die exchange. Hetzelfde geldt voor exchanges als Binance, Bitcoin Meester en Litebit. Door reviews te lezen van verschillende bronnen krijg je een goed beeld van de voor- en nadelen van de exchange.Β 

Wat veel mensen ook vergeten is dat je best meerdere accounts aan kunt maken. De ene exchange biedt de optie om kleine coins te kopen, de ander kun je gebruiken om snel wat crypto te kopen via een app. Het is verstandig om voor ieder scenario een goed platform gevonden te hebben. Het aanmaken deze accounts is gratis en je hebt alleen een korte registratie nodig om het te kunnen gebruiken.Ben jij klaar voor de komende bull markt?

Het is moeilijk te bepalen welke cryptocurrency zullen stijgen. Gelukkig zijn hiervoor experts die het voor je uitzoeken. Je vindt hier 3 crypto parels waarvan experts een grote stijging verwachten! Ben je een actieve handelaar en wil je meer leren over het handelen? Volg dan hier een gratis Webinar en join de community met experts.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.