Bitcoin is deels voortgekomen uit een behoefte aan anonimiteit. Het zou tegenwoordig niet meer zo moeten zijn dat grote bedrijven je gegevens verzamelen en verkopen om er rijk van te worden. Maar met organisaties als Facebook en Google is dit nog steeds het geval. Online privacy is daarom een steeds vaker besproken onderwerp. DuckDuckGo biedt de anonieme tegenpool van Google.

Inhoudsopgave:
Wat is DuckDuckGo
DuckDuckGo en Brave Browser
DuckDuckGo instellen als zoekmachine

Wat is DuckDuckGo?

DuckDuckGo is een zoekmachine die gebruikt kan worden op het internet om websites te vinden. Door zoekwoorden in te typen zoekt DuckDuckGo de beste pagina’s voor je uit horende bij die keywords. In die zin is DuckDuckGo precies hetzelfde als andere zoekmachines als Google en Bing.

Maar wat DDG onderscheidt van deze grote zoekgiganten is dat ze geen gegevens van gebruikers verzamelen. Er worden geen gegevens opgeslagen van gebruikers en deze worden daarom ook niet doorverkocht. DuckDuckGo streeft ernaar om volledig anonieme zoekopdrachten te kunnen faciliteren.

Doordat er geen gegevens van je verzamelt zijn, wordt je ook niet achtervolgt op het internet met advertenties van iets waar je gister naar hebt gezocht. Het maakt ook niet uit of je nou in de privé modus zit of niet, er worden per definitie geen gegevens van je verzamelt.

De DuckDuckGo zoekmachine maakt op de achtergrond gebruik van het Tor netwerk. Een netwerk dat ervoor ontworpen is versleuteld verkeer te versturen over het internet.

DuckDuckGo en Brave Browser

In eerdere artikelen heb ik het al vaker gehad over de Brave Browser. Dit is een internet browser die automatisch alle trackers en advertenties blokkeert op websites en bijv. Youtube.

Maar zodra je gebruik maakt van Google in de Brave Browser, heb je nog steeds kans dat dit bedrijf gegevens van je verzamelt. Met name als je even het brave schild uit doet.

Vind je het niets dat grote bedrijven je gegevens verzamelen? Dan doe je er goed aan gebruik te maken met van de Brave Browser in combinatie met de DuckDuckGo zoekmachine. Er is een eenvoudige plugin die je in Brave kunt installeren. Dit zorgt ervoor dat je zoekbalk boven iedere pagina automatisch zoekt in de DuckDuckGo zoekmachine. Download hier eenvoudig de Brave Browser en surf anoniem op het internet.

DuckDuckGo instellen als zoekmachine

Het is heel gemakkelijk om de zoekmachine te gaan gebruiken. Je kunt natuurlijk gewoon naar het domein duckduckgo.com gaan om van de zoekmachine gebruik te maken.

Maar het is nog veel gemakkelijker om de DuckDuckGo plugin te installeren in de browser. Dit kan ook in de Brave Browser zoals eerder al aangegeven. Zodra je dit geïnstalleerd hebt staat bovenin de zoekbalk in je browser het herkenbare logo van de Duck. En zodra je er een zoekterm invoert wordt deze automatisch opgezocht in de DuckDuck zoekmachine. Je kunt de download link voor de Brave Browser extensie hier vinden.

Wil je helemaal veilig surfen op het internet zonder dat er iemand mee kijkt? Maak dan gebruik van een VPN. Hiermee wordt je verbinding pas echt anoniem, ook wanneer je buiten de deur werkt.

Webinar beleggen & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In dit Gratis Webinar leer je de beginselen van het beleggen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.