Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Duitse regering heeft besloten in haar coalitie een pro-crypto standpunt in te nemen. Ze willen een gelijk speelveld creëren tussen traditionele financiën en nieuwe financiële innovaties. Daartoe behoren blockchain bedrijven en crypto-activa. 

Duitsland pro-crypto

De drie Duitse partijen, die vanaf december dit jaar de scepter willen zwaaien, stemden deze week in met het coalitieakkoord. De drie partijen zijn de linkse Sociaal-Democraten (SDP), de rechtse Vrije Democraten (FDP) en de Groene Partij. Uit het akkoord van 177 bladzijden, dat eerder deze week op woensdag 24 november werd gepubliceerd, blijkt dat de coalitie pro-crypto is.

In het akkoord staat dat het de Europese wetgeving voor toezicht op de financiële markten geschikt zal maken voor digitalisering en voor complexe groepsstructuren. Dit moet zorgen voor holistisch en risico-adequaat toezicht op nieuwe bedrijfsmodellen.

Het document voegt er ook aan toe dat de toezichthoudende autoriteit van de EU zich over de traditionele financiële sector moet ontfermen en er tegelijk voor moet zorgen dat cryptocurrencies niet worden misbruikt voor illegale activiteiten zoals het witwassen van geld en de financiering van terrorisme.

Steeds meer politieke partijen en overheidsinstanties nemen een pro-cryptostandpunt in. Behalve Duitsland heeft ook de Europese Raad pro-crypto maatregelen geïnitieerd. Hij heeft deze week twee voorstellen toegevoegd. Dit zijn het kader voor de verordening betreffende markten voor crypto-activa (MiCA) en de wet inzake digitale operationele weerbaarheid (DORA).                     

De Europese Commissie had vorig jaar september 2020 voor het eerst het MiCA voorstel opgesteld. Deze beoogt een regelgevend kader voor cryptocurrencies te creëren. Het kader houdt rekening met het potentieel van crypto-activa en ondersteunt innovatie in de crypto ruimte.

Een Reddit post van “BelgianPolictics” noemde dit vooruitstrevende regelgevingsvoorstel als het “belangrijkste tot nu toe voor de hele crypto-industrie.” Het zal interessant zijn om te zien hoe de crypto-regelgeving van de EU er in de toekomst uit zal zien. Voorlopig lijkt de wind te draaien in het voordeel van crypto beleggers.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.