Leestijd: 1 minuut

Volgens een laatste bericht werken Duitse spaarbanken aan een project dat hun klanten in staat zal stellen in cryptocurrencies te handelen. Deze banken zijn specifiek gespitst op de twee belangrijkste cryptocurrencies: Bitcoin en Ethereum. Het proefproject gaat in 2022 van start.

Een gefaseerde uitrol van cryptodiensten

Traditionele bankinstellingen zijn de laatste tijd steeds meer geïnteresseerd in de cryptomarkt. Volgens de eerste plannen zullen Sparkasse klanten deze cryptocurrencies rechtstreeks via hun betaalrekeningen kopen. Omdat de spaarbanken dit rechtstreeks faciliteren, zal het een extra vertrouwenslaag bieden.

De uitvoering van het project zal door de Duitse spaarbanken op grote schaal gebeuren, daarom vindt er een gefaseerde uitrol plaats. In het begin zal een overeenkomstig proefproject met afzonderlijke spaarbanken van start gaan. Tegen het eind zal elk van de 370 instellingen onafhankelijk beslissen of ze de crypto handelsfaciliteit al dan niet invoeren.

Financiële betalingsgiganten en dienstverleners als PayPal zijn al lang bezig met het aanbieden van handelsdiensten voor top crypto’s zoals Bitcoin (BTC). Traditionele banken zijn nog niet begonnen, maar hebben de infrastructuur klaar om een groter gebruikersbestand te bedienen.

Ze moeten echter alle hindernissen op het gebied van regelgeving overwinnen om daar doorheen te komen. Als gevolg daarvan lopen traditionele bankfirma’s over de hele wereld nu warm voor digitale activa.

Als het project groen licht krijgt, zal de eerste versie van de crypto wallet later in 2022 live gaan. Het project kan er ook toe leiden dat er een belangrijke ontwikkeling plaatsvindt in de Europese bankwereld.

De spaarbanken zijn marktleiders onder de Duitse financiële instellingen, met een duizelingwekkend klantenbestand van 50 miljoen. We kunnen dus een massale toestroom van gebruikers verwachten die zich bij de handel in Bitcoin en Ethereum zullen aansluiten. Dit is een uniek plan op zo’n massale schaal geweest.

De vraag is nu wanneer de Nederlandse banken cryptodiensten gaan aanbieden?


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.