We gaan het hier hebben over Dusk Network, een blockchainproject uit Nederland! Vanuit Amsterdam richt DUSK zich op bedrijven in de financiële sector. Met een eigen ‘Confidential Security Contract’ (XSC) zorgen ze ervoor dat vertrouwelijke informatie vertrouwelijk blijft en kunnen bedrijven hun aandelen digitaliseren.

In dit artikel bekijken we Dusk Network en alle aspecten die daarbij komen kijken. Denk bijvoorbeeld aan de use-case, de DUSK coin en de potentie voor de toekomst. De informatie op deze pagina moet je helpen met het opstellen van een goede Dusk Network verwachting. Wat gaat de Dusk Network crypto doen?

Wat is Dusk Network?

DUSK is een security token platform dat aandelen van bedrijven binnen de Benelux wil tokenizeren. Het is bedoelt als een open source blockchain die bedrijven gebruiken om efficiënter en met minder kosten aandelen op de markt te brengen.

Het project is ontstaan in 2018. Toentertijd waren er een paar grote problemen waar de blockchain tegenaan liep. Schaalbaarheid en privacy waren twee van deze problemen. Nog steeds zijn er tal bedrijven die de schaalbaarheid op de blockchain willen verbeteren. DUSK daarentegen kijkt vooral naar de privacy.

Het is namelijk zo dat er nog niet echt privacy smart contracts bestaan op de markt. Deze contracten beschikken wel over de nodige privacy, maar de transacties die gemaakt worden vaak niet. DUSK pakt dit probleem op met hun eigen systeem en met proof of Blind Bid.

De transacties op het netwerk worden tot stand gebracht zonder dat de details ervan op straat komen te liggen. Alleen de betrokkenen kunnen dit inzien. Je kan je voorstellen dat veel bedrijven dit als een voorwaarde zien en naar DUSK toe gaan omdat zij dit kunnen garanderen. Het aantrekken van bedrijven is voor Dusk Network koers verwachting erg belangrijk.

Niet alleen off chain bedrijven gaan in zee met DUSK. Het blockchainbedrijf Elrond heeft ook een samenwerking met het netwerk. Elrond wil het schaalbaarheidsprobleem aanpakken. Ze streven ernaar om 250 duizend transacties per seconde aan te kunnen. Ze denken dat de privacy innovaties van DUSK een goede toevoeging zijn voor een grenzeloos en veilig netwerk.

Als Dusk Network via samenwerkingen groter wordt waardoor er ook meer bedrijven gebruik gaan maken van het netwerk dan zal dit gunstig uitpakken voor de DUSK koers verwachting.

Wat doet de Dusk Network koers?

De DUSK koers staat sinds juli 2019 weergegeven op Coinmarketcap. De prijs van de coin schoot direct omhoog alleen was dit maar voor korte duur. De koers nam en diepe duik en heeft sindsdien niet meer dezelfde waarde bereikt als tijdens de eerste piek. In de toekomst kan dit echter veranderen wanneer meer bedrijven bij DUSK aansluiten.

Voordat de DUSK coin op de markt kwam werd er een ICO gehouden. Met een dikke 8 miljoen dollar hebben ze genoeg geld ingezameld om te werken aan het project voor de komende tijd. Tijdens de ICO ging 1 DUSK coin over de toonbank voor 0,057 dollar. De actuele Dusk Network koers is $ 0.11358.

De All Time High van de DUSK coin staat op een waarde van $ 1.09 (December 29, 2021). Sinds die mijlpaal zijn er alweer 273 dagen verstreken. Er is tijdens de ICO 8 miljoen opgehaald en de totale marketcap staat nu op $ 46,890,762. Daarmee heeft het project plaats 408 ingenomen van grootste crypto projecten.

Hieronder de Dusk Network koersgrafiek:

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Dusk Network verwachting 2022 – 2027?

Het voordeel voor bedrijven om zich aan te sluiten bij DUSK is niet alleen de privacy. Veel bedrijven hebben niet de financiële middelen om de aandelenbeurs op te gaan, maar hebben wel baat bij een geldinjectie. Zij kunnen dus hun aandelen bij DUSK tokenizeren. Dit betekent dat jij en ik coins kunnen kopen van dat bedrijf waardoor zij geld krijgen om te groeien.

Daarnaast besparen bedrijven veel geld. Een aandeelhoudersregister bijhouden kost veel tijd. Notarissen moeten elke keer weer het register aanpassen wanneer eigendomsgegevens worden gewijzigd. Dit proces gaat steeds efficiënter, alleen blijft het vervelend om altijd te checken wie nu eigenlijk de eigenaar is van het aandeel.

Bij DUSK bestaat dit probleem niet. Op de blockchain staat alles vast. Bedrijven kunnen makkelijk terugzien wie wanneer hoeveel heeft gekocht. Hier kunnen ze veel geld mee besparen.

MBK bedrijven hebben vaak moeite met het vinden van nieuw kapitaal om te groeien. Met Dusk Network hebben ze een partner die aandelen kan omzetten naar coins waardoor dit een stuk makkelijker wordt. Voor DUSK is het dus vooral zaak om bedrijven te overtuigen. Mocht dit lukken dan zal de DUSK prognose positief zijn.

Weten de MKB bedrijven DUSK te vinden en blijft het netwerk in de toekomst privacy te garanderen dan zal dit erg gunstig zijn voor de DUSK koers en leidt dit tot een hoge DUSK verwachting.

Wat is het nut van de DUSK coin?

De Dusk Network coin is de centrale schakel op de privacy blockchain van het project. Snelle en bovendien vertrouwelijke transacties moet het mogelijk maken door Zero-Knowledge technology waarvan ieder bedrijf kan profiteren. Je kunt de DUSK coin wel zien als basis voor deze transacties.

De tokens zijn daarnaast een aandeel in het netwerk zelf. Dit betekent dat de koers in principe omhoog gaat zodra beleggers verwachten dat het project meer gebruikt gaat worden. Je zou het daarom ook kunnen kopen als investering. Wel is het dan handig om o.a. te letten op de supply en koerstrends op de korte termijn.

Huidige supply412,364,409 DUSKMaximale supply500,000,000 DUSK
% verschil 24u-2.70%% verschil 7D1.85%

Waar Dusk Network kopen?

Voordat je overgaat tot het kopen van DUSK is het verstandig om eerst goed research te doen. Heb je besloten om te investeren in DUSK? Dan kan je dit doen op verscheidene exchanges waaronder die van Litebit. Mocht je nog geen account hebben dan kan je die hier aanmaken of op een van onze andere aangeraden exchanges.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste Dusk Network nieuws

Als je écht goed op de hoogte wilt zijn van de laatste ontwikkelingen van het project heb je nog een factor nodig voordat je begint aan je eigen Dusk Network verwachting. Het laatste nieuws rondom het project is ook zeer belangrijk.

Volg je het Dusk Network nieuws namelijk op de voet? Dan weet je precies hoe actief het project nog is, welke richting het inslaat en kun je hierop je eigen mening vormen over de potentie.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?