Begin 2018 had Coinbase samen met het Britse Barclays een primeur in de wereld van de crypto. Coinbase en Barclays kondigden toen namelijk een van de grootste samenwerkingen tussen crypto en het bankwezen aan met een bankrekening bij Barclays. Deze samenwerking is nu ten einde en dit heeft gevolgen voor Britse klanten en misschien ook wel voor Bitcoin zelf.

Hoe zat het met de samenwerking tussen Coinbase en Barclays?

Het is bekent dat Bitcoin bedrijven het moeilijk hebben als het gaat om een samenwerking met banken. Banken zijn vaak terughoudend tegenover dit soort bedrijven omdat het vaak niet duidelijk is hoe het gaat met de regelgeving. Daarnaast zijn de meningen ook sterk verdeeld over cryptografie in combinatie met geld. Het is dus voor bedrijven niet makkelijk om aan een bankrekening te komen wanneer je iets doet met Bitcoin en cryptocurrency.

Voor een van de grootste brokers ter wereld, Coinbase, was het dan ook goed nieuws toen ze in begin 2018 de samenwerking aangingen met Barclays. Hierdoor werd het mogelijk om het Amerikaanse Coinbase en de Engelse consumenten met elkaar te verbinden. Het kan nogal wat voeten in de aarde hebben om internationaal te handelen in Bitcoin maar door de samenwerking konden Engelse consumenten direct hun ponden storten op de exchange en hiermee handelen. Door middel van de U.K. Faster Payments Scheme (FPS) was het mogelijk om Engelse ponden direct op te nemen en te storten op de exchange. Je kunt je voorstellen dat dit heel makkelijk handelt en daarom goed nieuws is voor Bitcoin. Deze samenwerking is nu ten einde en dat zal direct gevolgen hebben voor deze Engelse consumenten.

Hoe nu verder voor Coinbase?

Het is een domper voor Coinbase om deze samenwerking te verliezen. Het stond niet alleen goed op papier, maar had ook veel voordelen zoals de directe opname en storting van Engelse ponden. Nu Barclays (om onbekende redenen) de samenwerking gestopt heeft wordt het zoeken naar een vervanger die dezelfde diensten kunnen verlenen. Coinbase lijkt met een nieuwe, opkomende bank uit Engeland een geschikte partner te hebben gevonden in ClearBank. Tegen het einde van het derde kwartaal dit jaar moeten alle diensten weer hervat kunnen worden zoals normaal.

Hebben banken invloed op Bitcoin exchanges?

Met deze nieuwe partner lijkt het ook duidelijker te worden hoeveel invloed deze banken nou hebben op exchanges. Wanneer je als kleine ondernemer een zakelijke bankrekening opent zal je bank nooit van je verlangen dat je bepaalde producten gaat verkopen of juist niet.

Bij de cryptocurrency exchange Coinbase lijkt dit echter anders. Eerder deze week is namelijk Zcash van de exchange afgehaald terwijl dit nog niet zo heel lang beschikbaar was voor traders.. In een artikel van Coindesk staat dat volgens betrokkenen dit alles te maken had met de nieuwe samenwerking. Zcash maakt gebruik van het zero-knowledge protocol wat ervoor zorgt dat transacties niet aan elkaar gekoppeld kunnen worden en waardoor details over een transactie verborgen worden. Volgens de betrokkenen was de nieuwe bank niet blij met het indirect faciliteren van dit soort projecten omdat het hierdoor moeilijker wordt om de wet te handhaven. Het blijkt hieruit dus maar hoeveel invloed een bank kan hebben op exchanges als Coinbase. De exchange heeft er natuurlijk baat bij dat ze gemakkelijke transacties kunnen faciliteren via een bankrekening. Blijkbaar gaan ze zover dat ze zelfs projecten van de exchange weren als een bank dat wil.

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.