Leestijd: 2 minuten

Justin Sun, de oprichter van de blockchain Tron, heeft gezegd dat hij zich terugtrekt uit zijn operatieve rol op het gebied van blockchain. Dit komt vlak na zijn benoeming tot ambassadeur van Grenada bij de WTO. Sun zal een deel van zijn macht over het netwerk afstaan en de Tron Foundation houdt in 2022 op te bestaan.

Tron Foundation houdt op te bestaan

Justin Sun, de oprichter van de Tron blockchain en een hooggeplaatste crypto beïnvloeder, verhuist naar de politiek. Afgelopen vrijdag in een interview met CoinDesk zei de 31-jarige dat zijn nieuwe focus nu zal liggen op crypto-regulering in Latijns-Amerikaanse landen. Hij vertelde dat zijn beslissing geïnspireerd was door het succes van El Salvador bij de invoering van Bitcoin als wettig betaalmiddel.

Sun is benoemd tot Grenada’s ambassadeur bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) in Genève. Hij zal nu een deel van zijn macht over de Tron blockchain afstaan. In plaats daarvan zal hij de blockchain en crypto promotie nastreven in Caribische landen als Grenada en De Bahama’s. Uiteraard zal hij Tron blijven promoten.

Een van de veranderingen die met Sun’s nieuwe post gepaard gaan is de ontbinding van de Tron Foundation in 2022. Hij zal zijn drie supernodes terugtrekken van de blockchain, en de Tron gemeenschap zal een stemming houden over de 27 supervertegenwoordigers van het netwerk.

Sun’s benoeming komt op een moment dat de algemene cryptomarkt een vertraging doormaakt. De belangrijkste troef Bitcoin is zo’n 25 procent gezakt ten opzichte van zijn in november bijna $70K all-time high. Sun is echter optimistisch en straalt een bullish prijsverwachting uit.

Het succes dat Tron heeft is geen geheim, want het is een vooraanstaande speler in de miljarden kostende DeFi ruimte en de belangrijkste thuisbasis van Tether’s USDT stablecoin.

Sun is echter ook een controversiële figuur geweest. Zo is hij beschuldigd van illegale financiële transacties en plagiaat van andere blockchain white papers, naast andere wandaden. Het is nu afwachten wat er van hem zal worden als hij zijn nieuwe carrièrepad bewandelt.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.