Leestijd: 2 minuten

Het Bitcoin besluit van El Salvador heeft het over de hele wereld evenveel vrienden als vijanden opgeleverd. De cryptogemeenschap blijft de adoptie van het land toejuichen. Maar Bukele krijgt nu kritiek te verduren van sommige burgers. Ze hebben de regering beschuldigd van slecht bestuur en corruptie.

El Salvador’s Bitcoin aankopen missen transparantie

Een recent rapport van een plaatselijk mediahuis in El Salvador heeft onthuld dat de Salvadoraanse regering niet helemaal transparant is geweest over haar Bitcoin (BTC) activiteiten. Volgens het rapport heeft de regering verschillende Bitcoin aankopen gedaan zonder enige informatie te geven over waar het geld vandaan kwam.

Het mediakanaal schatte dat El Salvador meer dan $160 miljoen aan Bitcoin aankopen heeft uitgegeven. Maar er is weinig tot geen informatie over waar de valuta wordt bewaard of informatie van degenen die er toegang toe hebben. Bovendien beschreef het El Salvador’s voorgestelde Bitcoin stad project als een “riskante” en “wanhopige maatregel” die door de regering wordt uitgevoerd.

Econoom Ricardo Castaneda zei dat als de projecten met BTC-obligaties en Bitcoin stad goed verlopen, president Bukele een voorbeeld zal zijn voor multinationale organisaties. El Salvador kan dan de internationale gemeenschap vertellen dat het land ze niet nodig heeft. Maar als dit misgaat, zal de hele bevolking eronder lijden.

Ondanks de bezorgdheid van verschillende internationale organisaties en inwoners van het land, houdt president Nayib Bukele vast aan een bullish sentiment tegenover Bitcoin. Sinds de regering Bitcoin als wettig betaalmiddel accepteert, heeft ze een aantal pro-crypto beleidsmaatregelen ingevoerd.

Voorbeelden zijn het aanmoedigen van het gebruik van de Chivo wallet en het airdroppen van BTC ter waarde van $30 aan burgers. Bovendien heeft hij plannen voor een BTC obligatie en het bouwen van een Bitcoin stad. Bukele toonde ook enkele statistieken die een positieve burgerstemming tegenover Bitcoin aantonen.

Uit een enquête van de Francisco Gavidia Universiteit bleek dat 91% van de burgers van het land de voorkeur geeft aan de Amerikaanse dollar boven Bitcoin. Volgens de enquête is 40% van de burgers nog steeds tegen de invoering van het activum als wettig betaalmiddel door het land.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.