Een grote dag voor de bitcoin in El Salvador. Het wetsvoorstel van de president werd aangenomen om bitcoin een wettig betaalmiddel te maken en daarmee wordt El Salvador het eerste land dat dit goedkeurt. In 16 artikelen is uitgelegd hoe de bitcoin als betaalmiddel in werking gaat.

Congres van El Salvador neemt het nog jonge voorstel aan

Het was een belangrijke dag voor de toekomst van de bitcoin in El Salvador vandaag. Er werd gestemd over het voorstel van president Nayib Bukele, dat vervolgens met een grote meerderheid werd aangenomen. 62 van de 84 stemmen waren voor het voorstel van de Bitcoin Wet. Hiermee is het land het eerste land ooit dat een cryptocurrency, de bitcoin, accepteert als wettig betaalmiddel.

Het aannemen van het voorstel van de jonge president was al de verwachting, aangezien zijn partij samen met een andere partij, die hij zelf opgezet heeft,  in de regering van het land een meerderheid vormen. Aangezien het land alleen een ‘Tweede Kamer’ heeft en geen ‘Eerste Kamer’, zoals in Nederland hoefde het voorstel alleen maar door de regering aangenomen te worden zonder door een verdere selectie heen te moeten.

Na de Bitcoin Conference 2021 in Miami heeft de president vaart gezet achter het indienen van zijn voorstel. Het congres vond plaats op 4 en 5 juni. Op dat congres kondigde de president van het Centraal-Amerikaanse land aan dat hij van plan was dit voorstel in te dienen. Vandaag, pas vier dagen later is het wetsvoorstel al aangenomen.

Het doel van het voorstel is dat mensen in El Salvador nu meer geld overhouden van geldzendingen die ze vanuit het buitenland toegestuurd krijgen. Op dit moment gaat er veel van de waarde verloren door hoge transactiekosten.

In artikel 1 van de in totaal 16 artikelen staat dat het doel van de wet is om “bitcoin te reguleren als onbeperkt wettig betaalmiddel. Dit heeft bevrijdende macht in elke transactie en tot elke titel die publieke of private natuurlijke of rechtspersonen nodig hebben om uit te voeren”.

Het wetsvoorstel geeft aan dat de wisselkoers tussen de Amerikaanse dollar en de bitcoin door de vrije markt wordt bepaald. Ook kunnen prijzen in bitcoin worden uitgedrukt en bijvoorbeeld belasting bijdragen in de cryptomunt betaald worden. Bitcoin zal moeten worden aanvaard als wettig betaalmiddel door iedereen die diensten of goederen aanbiedt in het land. Wel is er al rekening gehouden met mensen die geen toegang hebben tot technologie om gebruik te maken van de bitcoin als betaalmiddel. In artikel 12 staat dat deze mensen worden uitgesloten van de verplichting. Wel zal de staat de nodige technologie en opleidingen aanbieden zodat zoveel mogelijk mensen toegang krijgen tot de bitcoin-transacties. 

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.