Leestijd: < 1 minuut

El Salvador heeft nog eens 100 Bitcoins gekocht tijdens de recente crypto-uitverkoop. Het nieuws over een nieuwe Covid-19 variant verspreidde zich en de vrees hiervoor nam toe. Hierdoor zijn de koersen van veel cryptocurrencies gekelderd. Maar El Salvador kocht de dip. In totaal bezit El Salvador nu 1.220 Bitcoins.

El Salvador maar liefst 1.220 Bitcoins gekocht tot nu toe

De cryptomarkt heeft afgelopen vrijdag miljarden dollars verloren. Dit vanwege de nieuwsberichten over de nieuwe Covid-19 variant. De prijs van Bitcoin (BTC) daalde van $59.165 donderdagmiddag tot $53.798 vrijdagmiddag. BTC wordt op het moment van schrijven verhandeld op $54.830,98.

El Salvador profiteerde van de crypto-uitverkoop van vrijdag en kocht nog eens 100 Bitcoins nu berichten over een nieuwe variant van het coronavirus zich verspreiden. De Salvadoraanse president, Nayib Bukele, twitterde op Black Friday dat zijn land de dip gekocht had.

Hij schreef dat hij tijdens de crypto-uitverkoop 100 Bitcoins met korting heeft gekocht. Dit ondanks een recente waarschuwing van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Hierdoor komt het totaalaantal gekochte Bitcoins op 1.220 uit.

Op 7 september 2021 maakte El Salvador van Bitcoin een wettig betaalmiddel, naast de Amerikaanse dollar. Op dat moment was de prijs van BTC ongeveer $46.000. Sindsdien heeft El Salvador in totaal 1.220 BTC gekocht.

De dag voordat de Bitcoin wet van het land in werking trad, kocht El Salvador twee sets van 200 Bitcoins. Op 7 september kocht het 150 BTC en op 20 september nog eens 150 BTC. Bukele zei toen: “El Salvador bezit nu 700 BTC”.  

Op 27 oktober kocht het land wederom 420 Bitcoins, waarmee het totaal aan Bitcoin aankopen uitkwam op 1.120 Bitcoins. Met de aankoop van afgelopen vrijdag bedraagt de totale Bitcoin voorraad van het land 1.220 BTC. Tegen de huidige prijs zijn 1.220 Bitcoins ongeveer $ 66,9 miljoen waard.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.