Als eerste land ter wereld wil de president van El Salvador bitcoin gaan goedkeuren als officieel betaalmiddel. Dit voorstel gaat hij indienen als gevolg van de problemen die de Amerikaanse dollar met zich meebrengen. Dit kondigde hij aan op de Bitcoin Conference 2021.

Voorstel over bitcoin van president naar congres

Een grote stap voor de bitcoin in El Salvador. Als eerste land ter wereld wil president Nayib Bukele bitcoin een wettig betaalmiddel maken. Dat gaf hij aan op een Zoom meeting op de Bitcoin Conference 2021 in Miami. Het voorstel wil hij volgende week indienen bij het congres.

Redenen die de president van het Centraal-Amerikaanse land geeft hiervoor, zijn onder andere een besparing van transactiekosten. Jaarlijks wordt er zes miljard Amerikaanse dollar overgemaakt naar inwoners van El Salvador. Dat geld is afkomstig van bijvoorbeeld familieleden en andere mensen die in het buitenland werken. Transactiekosten verminderen de waarde van dat geld sterk. Ook heeft in El Salvador 70% van de mensen geen bankrekening, wat ertoe leidt dat ze het geld cash moeten ophalen bij een bemiddelaar. Ook daar gaat weer waarde verloren. Dit is problematisch omdat de Amerikaanse Dollar op dit moment het enige wettige betaalmiddel is.

Daarbij geeft Bukele ook aan dat het hebben van bitcoin goed is voor de economie, om zo beschermd te zijn tegen inflatie schokken.

Om hier verandering in te brengen wil de jonge Nayib Bukele nog een wettig betaalmiddel invoeren; de bitcoin. Dit zou de problemen die het huidige betaalmiddel veroorzaakt, deels op kunnen lossen. Het betaalplatform Strike moet de infrastructuur gaan opbouwen die nodig is om dit systeem op te kunnen zetten. Daarnaast zou het Lightning Network Protocol gebruikt worden voor de transacties door de snelheid van dit netwerk.

De politieke partij waarin Bukele actief is in El Salvador heet GANA en heeft vijf van de 84 zetels in het Asamblea Legislativia. Daarnaast hebben ze ook een samenwerking met Nuevas Ideas, een grote partij opgericht door Bukele die de grootste in de kamer is. Met deze meerderheid van wel 61 zetels is er een grote kans dat het voorstel van de president wordt goedgekeurd en de bitcoin daadwerkelijk meteen een wettig betaalmiddel wordt in het land.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.