Het internet zoals we dat nu kennen is groter geworden dan de makers ooit bedacht hebben. Het is niet meer weg te denken en mocht het wegvallen dan hebben we met z’n allen een groot probleem. Zo belangrijk is de infrastructuur inmiddels geworden. Waar echter geen rekening mee gehouden is bij de ontwikkeling van het internet is de kwetsbaarheid van de data en hier is Elastos mee bezig.

In dit artikel gaan we het hebben over Elastos, de Elastos coin (ELA) en de Elastos koers verwachting voor de toekomst. We hopen je hiermee een beter beeld te geven over het project.

Wat is Elastos?

Elastos is een project dat het veilige en betrouwbare internet van de toekomst wil worden. Het creëert een omgeving waar applicaties van het reguliere internet af kunnen en waarmee de gebruikers de volledige controle over hun data terug krijgen. 

Bij de opkomst van het internet werd een ‘smart wereld’ waarin we het internet gebruiken voor praktisch alles realiteit. Steeds meer persoonlijke data komt op het internet te staan en dit blijkt een steeds grotere kwetsbaarheid. 

Al onze gegevens staan opgeslagen op servers van grote bedrijven. Daarnaast is deze data een geliefd slachtoffer van hackers. Onze volledige identiteit is online te achterhalen en dit maakt al deze ‘centrale’ data een risico. Helemaal als we ons bedenken dat onze apparaten ook ‘smart’ zijn en worden. De data is alles en op het oude internet is dit een risico.

Op Elastos kunnen mensen terecht om hun digitale producten los te koppelen van het ‘normale’ internet terwijl dit blijft functioneren. Een dergelijk digitaal product is bijvoorbeeld je ebooks, films, software of games. 

Op het internet van Elastos kan iedereen dus zijn eigen assets daadwerkelijk bezitten. Met de blockchain als ruggengraat van dit internet is het veiliger en klaar voor een wereld waarin ‘the internet of things’ helemaal niet meer weg te denken is. 

Elastos Dapps

Boven op dit internet maakt Elastos het mogelijk om decentrale applicaties (Dapps) te ontwikkelen. Dit zijn applicaties die niet te sluiten zijn en nauw samenwerken met het internet zoals we dat al kennen. Ze zijn gemaakt en kunnen gemaakt worden om de tools te bieden voor een decentraal internet waarop iedereen veilig aan de slag kan. De tools voor ontwikkelaars worden hiervoor aangeboden via elastOS.

Enkele voorbeelden van dit soort producten van Elastos zijn:

Decentralized Identifier (DID): Een ID dat uitgegeven kan worden door een autonoom en onafhankelijk platform dat dient als bewijs van eigendom.

Hive: Een basis infrastructuur waarop applicaties opgeslagen kan worden, inclusief de verzamelde data.

ELA: De Elastos coin is de currency op het netwerk waarmee transacties gedaan kunnen worden, waarmee sidechains betaald worden en die gebruikt wordt voor het uitvoeren van smart contracts.

ELA | Elastos coin

De Elastos coin is de currency op het netwerk. Het wordt gebruikt om te investeren in digitale assets en er kunnen bijvoorbeeld transactiekosten mee betaald worden. De ELA token wordt bovendien gebruikt als ID-systeem op dit nieuwe internet. 

Elastos koers

Elastos is ter wereld gekomen vanuit een ICO gehouden in januari 2018. Destijds werd er ruim $94 miljoen opgehaald en daarmee was de Elastos ICO een groot succes. De Elastos coin ELA werd toen verkocht voor $1,44 per stuk. Hieronder kun je de Elastos koers live volgen in euro.

Elastos koers verwachting

Elastos is een interessant project met boven alles een zeer actuele use-case. In de laatste jaren wordt het gevaar van onze online data pas echt goed duidelijk. Niet alleen is de privacy in gevaar, maar onze data kan ook nog misbruikt worden. 

Het ontwikkelen van een nieuw internet waar deze kwetsbaarheden opgelost zijn is dan ook nog niet zo’n slecht idee. De schaal is echter problematisch te noemen gezien de grootte. Het succes van Elastos en de Elastos koers is dan ook afhankelijk van de hoeveelheid gebruikers die het naar zich toe weet te trekken.

Voordat de  Elastos koers echt kan stijgen moeten mensen zich bewust worden van de online risico’s van data. Weet Elastos deze gebruikers vervolgens op te vangen dan is dit zeer positief voor de Elastos koers verwachting.

Elastos prijs voorspelling 2020 – 2026

De Elastos prijs voorspelling is volledig afhankelijk van de hoeveelheid gebruikers zoals we dat eerder ook al aangaven. Zodra het grote publiek zich meer bewust wordt van de data kwetsbaarheid kan Elastos een mogelijk alternatief bieden. We hebben hieronder enkele Elastos prijs voorspellingen voor je op een rij gezet:

2020: $ 3,04
2021: $ 3,65
2022: $ 4,32
2023: $ 5,23
2024: $ 5,90
2025: $ 6,77
2026: $ 7,01

ELA kopen

Voordat je over gaat op het kopen van Elastos is het belangrijk om goed onderzoek te doen. Niets is zeker in de wereld van de cryptocurrency en het is verstandig dit in je achterhoofd te houden. Heb je echter besloten dat de Elastos coin een interessante aanvulling is op je portfolio? Dan kun je ELA kopen op enkele van de grootste exchanges, waaronder Bittrex.

Gratis crypto Masterclass

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie.

.