Leestijd: 2 minuten

Uit een recent rapport van de Solana Foundation blijkt dat elke transactie op het Solana netwerk minder energie verbruikt dan twee Google zoekopdrachten. Bovendien verbruikt een transactie 24 keer minder energie dan het opladen van een telefoon. De Foundation is van plan om de impact van het Solana ecosysteem op het milieu nog verder te verminderen.

Energieverbruik van het Solana netwerk

De Solana Foundation heeft details over het energieverbruik op het Solana netwerk opgenomen in een verslag van november 2021. Uit het recente rapport van de Solana Foundation blijkt dat een enkele Solana-transactie minder energie verbruikt dan twee Google zoekopdrachten.

Uit het rapport bleek dat een enkele zoekopdracht op Google 1 080 Joule (J) kost, terwijl een enkele Solana-transactie 1 836 J verbruikt. Daarentegen kost het ongeveer 36 000 J om een LED-lamp gedurende een uur te laten branden. Ook gaat er 126.000 J om in één ETH2-transactie.

Daarnaast bleek uit het rapport dat het volledige Solana netwerk naar schatting 3.186.000 kWh per jaar verbruikt. De hoeveelheid energie die het hele Solana netwerk jaarlijks verbruikt, staat gelijk aan het elektriciteitsverbruik van 986 huishoudens in Amerika.

Het Solana netwerk is minder gedecentraliseerd dan zowel Bitcoin als Ethereum, met 1.196 validator nodes, die jaarlijks 20 miljoen transacties verwerken. Het vertrouwt op het Proof of Stake (PoS) consensusmechanisme, dat minder energie vereist in vergelijking met het Proof of Work (PoW) mechanisme. Bitcoin en Ethereum gebruiken een PoW-mining mechanism. Hierdoor is hun energieverbruik veel hoger.

De Solana Foundation is van plan om de impact van het Solana ecosysteem op het milieu nog verder te verminderen. Volgens de Foundation zal er tegen het einde van het jaar een nieuw programma zijn. Het programma zal het mogelijk maken dat het validatienetwerk van Solana koolstofneutraal wordt en de voetafdruk van het ecosysteem compenseert.

De Solana Foundation zei dat het energie- en klimaatadviseur Robert Murphy had ingehuurd om in eerste instantie te helpen de milieu-impact te bepalen van transacties die worden uitgevoerd op de Solana netwerk.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.